Pozvánka:

Praha bude hostit mezinárodní Anarchistický knižní festival

16. 4. 2014

čas čtení 1 minuta

O víkendu 19. a 20. dubna proběhne v Café v Lese a klubu Pilot v Praze mezinárodní Anarchistický knižní festival. Představí se na něm na dvě desítky vydavatelů anarchistické a další spřízněné literatury z celé Evropy. Vedle těch oficiálně registrovaných půjde zejména o podzemní nízkonákladové samizdatové vydavatele, jejichž produkce se nedá pořídit v běžné komerční distribuční síti.

V rámci festivalu proběhne také přednáškové pásmo na téma "současné masové sociální protesty," na kterém vystoupí celá řada hostů ze zemí, ve kterých aktuálně probíhají pouliční protesty na hranici povstání či revoluce: Ukrajiny, Bosny, Brazílie či Španělska.

Mezi nejzajímavější hosty patří Američan dlouhodobě žijící ve Španělsku Peter Gelderloos, autor knih How Nonviolence Protects the State (Jak nenásílí chrání stát) a Anarchy Works (Anarchie funguje). Že to není jen akademický teoretik, ale také člověk praxe dokládá fakt, že v roce 2001 byl Peter odsouzen k šesti měsícům vězení za protest proti výcvikovému táboru School of Americas, které si do posledního dne odseděl.

Dalším hostem z USA bude zástupce kolektivu www.anarchistbookfair.cz.

0
Vytisknout
5791

Diskuse

Obsah vydání | 17. 4. 2014