NSA tvrdí, že si Snowden na nelegální špehování svým nadřízeným nestěžoval, Snowden požaduje, ať zveřejní všechny emaily

31. 5. 2014

čas čtení 1 minuta

Po Snowdenově rozhovoru s televizí NBC zveřejnila americká špionážní agentura NSA jediný Snowdenův email, v němž se dotazoval, zda je špehování legální podle amerického práva, poté, co předtím tvrdila, že žádná historie Snowdenových interních stížností na porušování zákona agenturou NSA neexistuje. Nyní NSA tvrdí, že žádné další emaily Snowden svým šéfům v NSA neposílal.

Snowdenův právní zástupce Ben Wizner to zpochybňuje: "Snowden si oficiálně mnohokrát stěžoval prostřednictvím mnoha kanálů. NSA nyní zveřejnila jediný jeho email poté, co dosud tvrdila, že Snowden nikdy neposlal email žádný."

V rozhovoru s televizí NBC Snowden opakovaně požadoval, aby NSA zveřejnila veškeré emaily, které poslal svým nadřízeným.

V polovině dubna 2014 položil Edward Snowden Vladimíru Putinovi v jeho televizním rozhovoru s ruskými občany otázku "Zaznamenává, analyzuje či ukládá vaše země miliony komunikací občanů?" a posléze k tomu vydal článek argumentující, že Putin musí být pohnán k odpovědnosti za sledování občanů stejně jako Obama.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5838

Diskuse

Obsah vydání | 2. 6. 2014