Mafiánská mentalita hnutí Ano

14. 10. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Bylo by asi hloupé si myslet, že ODS spadla do prostoru České republiky odněkud z Marsu a přinesla do čestného prostředí mafiánské principy. Bylo to naopak: ODS prostě zdědila mafiánskou mentalitu z normalizace. Ono se dá snadno "bojovat" proti starým pořádkům a budovat nový řád, když mentalita zůstává a staré se novému v míře zlodějiny, cynismu a právního nihilismu podobá jako vejce vejci. Podobně jako ODS na začátku 90. let i ANO v roce 2014 chce vymést staré struktury a posunovat zemi na Západ, osvobodit ji od mafie. Jaká je ovšem skutečná mentalita jeho členů? Něco o tom by asi měla vědět manželka ministra obrany za ANO a kandidátka v pražských komunálních volbách za ANO a zvolená zastupitelka v městské části Praha-Suchdol Veronika Žilková. Její slova jsou vskutku zdrcujícím přiznáním se k mafiánské mentalitě:

"Všem stranám a hnutím v Suchdole by ale doporučila, aby tu s ANO udržovaly dobré vztahy. "Je v zájmu ostatních stran, které uspěly, aby s námi vycházely, protože peníze půjdou z magistrátu. A tam budou sedět dámy z ANO," říká nová zastupitelka s úsměvem."

Zdroj:ZDE

Veřejné peníze se přece nesmějí rozdávat podle toho, kdo je k dané politické straně "hodný", to je pak klientelismus, korupce a mafie. A už vůbec nemůže politik vydírat své konkurenty tím, že jim odepře veřejné peníze, když bude u moci, pokud k němu nebudou hodní. Tohle je horší než cokoli, co kdy řekli Václav Klaus, Jiří Paroubek a Mirek Topolánek dohromady. Představte si, že by Paroubek jako premiér vystoupil ve Sněmovně a pohrozil Topolánkovi, že pokud nebude k ČSSD hodný, že zastaví tok peněz do měst a krajů, ovládaných ODS.

0
Vytisknout
19321

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2014