Mohl jsem si koupit nové boty, uvažují o životě v zahraničí

11. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Jsem strašně rád, za veškerou pomoc a podporu, kterou mi čtenáři Britských listů a Vy osobně poskytujete. Z obdrženého příspěvku jsem si koupil jen boty, protože ty byly skutečně akutní a zbytek mám jako rezervu, díky které jsem podstatně klidnější, píše autor článku, který jsme zveřejnili pod názvem "Zaslouží si tento člověk likvidaci, nebo pomoc?" .

V posledních dnech jsem také hodně přemýšlel jak se s celou situací vypořádat a co dělat dál. Vzhledem k tomu, že jakákoli dohoda v ČR s exekutory je prakticky nemožná a exekuční legislativa je likvidační, tak zřejmě nemá cenu zůstávat někde, kde Vás státní instituce nenechají v klidu žít a rozumně se vypořádat se svými závazky. Snažil jsem se s tím vypořádávat téměř 7 let, nicméně dokud se v ČR nezmění zákony, tak tento boj nikdy nemůžu vyhrát a boj s tímto molochem je extrémně vyčerpávající, speciálně pokud je na to někdo sám.

Více lidí mi doporučovalo, včetně čtenářů britských listů, abych odjel do zahraničí, protože nemám problém s angličtinou a němčinou a nad touto variantou jsem také dlouhodobě přemýšlel. V odjezdu do zahraničí mi však bránilo to, že se mi nikdy nepodařilo našetřit tolik peněz abych mohl někde jinde pokrýt počáteční náklady a neměl žádný back up v případě nějakých problémů.

Nicméně díky pomoci od čtenářů Britských listů se mi podařilo částečně tento problém překonat a v minulých dnech se mi také podařilo získat work to stay program v zahraničí, takže nakonec můžu odjet pryč a na začátku budu mít zajištěné ubytování a nějakou stravu výměnou za práci v hostelu, což mi umožní se rozkoukat a hledat další práci pod menším tlakem a s minimálními náklady.

Ačkoli bych v ČR rád zůstal, tak to očividně nejde. Nemohu celý život žít ve strachu z příchodu exekutorů s minimální mzdou se kterou člověk pomalu nezaplatí ani sdílený pokoj a jenom přežívat od výplaty k výplatě. Dalším problémem je, že lidé s exekutory za zády ani sdílet pokoj s někým nemohou, protože se člověk děsí každého dne, kdy by mohl někdo zazvonit na dveře a zabavit všechny věci - a všichni víme, že exekutor zabavuje všechno, bez ohledu na to, koho to je.

Závěrem bych chtěl strašně moc poděkovat všem, kteří se rozhodli mi poradit či příspět, neumím ani slovy vyjádřit co to pro mě znamená a jak jsem strašně vděčný za to, že mám možnost zkusit začít žít někde jinde, v klidu.

Ještě jednou děkuji za veškerou pomoc a podporu.

Hezký den,

Pozn. JČ: Pozor ale na případné parazity a podvodníky při zprostředkování práce v zahraničí. V ČR i v celé EU je mj. protizákonné účtovat uchazečům o práci poplatek za vyhledání práce v zahraničí. ZDE ZDE

0
8497

Diskuse

Obsah vydání | 15. 12. 2014