15 000 osob se účastnilo v Drážďanech extremně pravicové demonstrace proti "zločinným žadatelům o azyl"

16. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

V pondělí večer se v Drážďanech účastnilo 15 000 lidí demonstrace ultrapravicové organizace Pegida, "Vlasteneckých Evropanů proti islamizaci Západu". Demonstranti nesli hesla jako "Nulovou toleranci proti zločineckým žadatelům o azyl" a "Ochraňujme svou vlast" a "Zastavte islamizaci".

"Muslimové se spikli otrávit naše potraviny svými výkaly," sdělil jeden šedesátiletý účastník novinářům. Postarší žena dodala, že je šokována, že "žadatelé o azyl v Německu mají drahé mobilní telefony, zatímco já si takový luxus dovolit nemůžu a jiní nemají ani na jídlo."

Demonstranti protestovali proti "zániku Západu" v důsledku šíření islámu a vyjadřovali odpor vůči salafistům a homosexuálům.

Podle policie se demonstrace účastnili i členové dvou fotbalových chuligánských organizací Faust des Ostens (Pěst východu) a Hooligans Elbflorenz (Chuligáni z Florencie na Labi).

Jinde ve městě se konaly protidemonstrace. 34 procent Němců zastává názor, že Německo je podrobováno "islamizaci" a téměř dvě třetiny Němců si myslí, že vláda Angely Merkelové nedělá dost proti znepokojení ohledně přistěhovalectví a žadatelů o azyl.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7282

Diskuse

Obsah vydání | 17. 12. 2014