Maďarsko postaví druhý plot proti uprchlíkům

27. 8. 2016

čas čtení 1 minuta

Maďarská vláda se rozhodla postavit další, nebezpečnější žiletkový plot proti uprchlíkům na své hranici se Srbskem, oznámil v pátek maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarsko se podle něho musí přípravit na eventualitu, že se rozloží dohoda Turecko-Evropská unie, podle níž zatím Turecko brání uprchlíkům v příchodu na evropský kontinent.

"Když to nepůjde hezkými slovy, budeme je muset zastavit silou, a to uděláme," řekl Orbán.

Maďarsko také zvýší svou policejní přítomnost ze 44 000 policistů na 47 000 policistů. Z nich bude 3000 policistů trvale rozmístěno na hranici.

Maďarsko brutálně zatlačuje uprchlíky na své hranici zpět do Srbska. V maďarských uprchlických táborech jsou otřesné poměry, Maďarsko vězní děti a změnilo zákony tak, aby mohlo odpírat žadatelům o azyl právo na ochranu a v zemi maďarská vláda šíří ostře xenofobní protiuprchlickou kampaň. Žadatelé o azyl jsou nazýváni "vetřelci" a "potenciální teroristé", jejichž cílem je zničit západní civilizaci a křesťanství. Viktor Orbán v červenci charakterizoval migraci jako "jed".

Maďarská státní televize systematicky konstruuje obraz uprchlíků jako zločinců, teroristů a parazitů. kteří chtějí zneužívat západního sociálního systému. O hrůzách, odkud uprchlíci prchají, se v Maďarsku vůbec nehovoří.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
7403

Diskuse

Obsah vydání | 30. 8. 2016