Francouzská policie začala zatýkat mladé lidi v uprchlickém táboře v Calais

27. 10. 2016

čas čtení 2 minuty

Britská poslankyně Yvette Cooper: "Desítky dětí donuceny spát venku. To není úspěšně skončená akce."

Uprostřed pokračujících chaotických scén začala francouzská policie zatýkat mladé lidi v uprchlickém táboře v Calais, zatímco ho buldozery bourají a v táboře vypukly nové požáry.

Charitativní organizace byly informovány, že policie zatkne od čtvrtečního odpoledne všechny lidi, kteří nebyli registrováni. Existuje videozáznam, na němž policie odváží čtyři lidi, kteří čekali ve frontě na jídlo. Dobrovolníci upozorňují, že dva policejní antony odvážejí lidi z tábora.

Zbývající uprchlíci dostali instrukce, že musejí stát ve frontě a nechat se zaregistrovat. "Bylo nám řečeno, že kdo nebude mít registrační náramek, bude po 12. hodině zatčen," řekla Annie Gavrilescu z organizace HelpRefugees.

Nezletilé osoby, které dosud neměly šanci se zaregistrovat, chodily po táboře ve stavu zmatku a paniky. Charitativní organizace uvádějí, že neexistují informace, co mají lidi dělat, a že v táboře zůstává až 150 neregistrovaných dětí.

Zástupce charitativní organizace Save the Children uvedl: "Situace pro děti v Calais po zahájení demolice táboře je zatím nejhorší, jaká kdy byla. Zranitelné děti spaly pod mosty, u skladišť a v táboře samotném, který se stal velmi nestabilním prostředím.

Vedle kontejnerového tábora, kde je ubytováno asi 1500 registrovaných dětí, vznikly požáry. Desítky dětí sedí venku a obrací se s prosbou na každého, kdo by mohl pomoci.

"Vůbec tu nejsou žádné informace," řekl Stuart Lock z Refugee Youth Service. Ve středu tato služba pomáhala zorganizovat přikrývky, potraviny a vodu pro asi 50 dětí bez doprovodu rodičů, které byly donuceny spát pod širým nebem na písčitém okraji naproti kontejnerovému táboru

ZDE

0
Vytisknout
6648

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2016