<%MENU_SCRIPT%>
<%ADART1%> <%NAVIGATOR%>
<%DATUM%>
redakce@namodro.cz
ISSN 1212-9399
<%LINKS%>
 Hledej v Namodro!

Nápověda
 Reklama

<%TEXTAD0%>

<%ADSQOTHER%>


 Personalizace

 Uniklo vám něco?

 Články mailem!

<%SELECTMENU%>
<%IKONKOVELINKY%>

Barrington/CEIT mají konečně utrum?

"Tak jsme to s Barringtonem rozslouskli a je konec!!!", nám píše Josef Grill, P.E.S. consulting, s.r.o.

Vydáno dne (9.2.1999) / rubrika IT-AFERY

Na naše otázky na causu Barrington nám odpověděl na dvakrát Josef Grill za firmu P.E.S. consulting, s.r.o., známou servery www.prasarna.cz (znáte z nedělního pořadu ČT- Z@vináč), www.moda.cz (český modní server), www.zabava.cz (on-line databáze vtipů), která poskytovala hosting (závěrečný komentář k celé cause naleznete již zítra):

Firma Barrington není dle našich podkladů v ČR registrována a máme dojem,žle jde o pokračování loňské akce Doména zadara firmy CEIT a.s. Můžete situaci objasnit?

Ano, servery provozujeme my a firma Barrington je nasim zakaznikem cca 14 dni. Vime o tom cca tolik co Vy. Firma Barrington je pouze nasim zakaznikem, ktery si objednal provoz vetsiho mnostvi domen.  Jine kontakty s nimi ani nemame a nic vic s nimi nemame spolecneho. Je pravda, ze jsme po cca 5 dnech zjistili oc jde (o nabizeni domen "ZDARMA za zvlast podezrele  vyhodnych podminek") a od te doby zijeme v napeti jak se cela vec bude dale vyvijet. Zaujala, ale zaroven zarazila, "vyhodnost" nabizenych sluzeb. Po dalsich nekolik dnech jsme si vzpomeli na akci z lonskeho roku, kdy slo o firmu CEIT. Kdyz jsme se zeptali jestli nebudou podobne problemy,  tak jsme byli e-mailem ujisteni, ze nic podobneho se nestane. Jak uvadim, sami se docela bojime a jsme moc zvedavi. Nyni jsme vystavili prvni fakturu za prvni u nas provozovane domeny. Pokud nebude v terminu uhrazena, tak samozrejme budeme nuceni zastavit poskytovani sluzeb. Pokud k necemu podobnemu dojde, tak samozrejme nabidneme zakaznikum nase sluzby za zvyhodnenych podminek. Nekteri uz s nami jednaji, protoze nemaji zajem o provoz webu s cizi reklamou. Dalsi problem je zde v tom, ze domeny si firma Barrington registruje na sebe a jako admin-c je v databazich veden Kerry Schliemann. O teto osobe nic nevime a ani jsme s ni nebyli nikdy v kontaktu. My pouze klientum firmy Barrington poskytujeme servis, provoz a spravu webu a chovame se ke vsem stejne jako k nasim ostatnim zakaznikum. Tedy jsme jim k dipozici NONSTOP a snazime se jim pomoci vyresit jejich problemy a poradit, pokud je to v nasich silach.

(dodatek z 8.2.1999) Ano, firma Barrington  není v CR registrována. Jedinou nám známou a panem Rostem (ktery možná neexistuje) udávanou adresou je:

Barrington Corporate Holdings Inc.
1220 North Market Street
Wilmington, New Castle
19801 Delaware

Kdo je vlastníkem domény Barrington? Jde o firmu CEIT a.s.?

"Vlastnikem" domeny je firma Barrington. E-mailem nam bylo neprimo uvedeno, ze nejde o aktivity firmy CEIT a.s. a ze o tom nikdo z firmy CEIT nevi. Ze jen CEIT a.s. dala souhlas s preregistraci domen. Coz si samozrejme vzajemne odporuje. (Osobne si myslim, ze je zatim hodne spolecneho, ale nechci nekoho urazit).

(dodatek z 8.2.1999) Stále nám pan Jirí Rost tvrdil,  že s CEIT, a.s. nemá nic spolecného. Dokonce  napsal: "CEIT, a.s.? Co to je?" A o pár dní pozdeji (možná i hodin), když zjistí, že se o nem psalo na Lupa.cz  napíše: "Pro Barrington to tam dopadlo dobre, ale pro CEIT ne". Tak to už v cloveku zahlodá cerv neduvery. Dale to pokracovalo: "a ja koncim, protoze jsem si stejne jako Vy precetl ty clanky o CEIT a neminim ze sebe udelat blba pred celym narodem Zdravim a preji hodne uspechu pri Vasi cinnosti Rost Jiri"

Firma Barrington hrubě porušila pravidla systému Mr. Lin(x), znáte viníka?

Bohuzel, tato zalezitost nas mrzi, ale nevime kdo zatim je. Pravdepodobne nekdo z firmy Barrington. Jenom vime, ze jsme v pondeli rano byli pozadani o zmenu vsech html kodu u vsech serveru. Protoze jsme  ze stranek Mr.Lin(x) vedeli o problemu, tak nam bylo vse jasne a tak jsme provedeni zmen odmitli (a navic  by to byla prace na cely den). My jen vime, ze firma Barringtom mela jako podminku provozu na vsech provozovanych domenach umistnit banner sluzby Mr.Lin(x) (respektive html kod sluzby).

(dodatek z 8.2.1999) Ne, s tím nemáme nic spolecného. Pan Rost se nám dušoval, že to bylo nedopatrení a že se omluvil a  chtel systému nahradit škodu. Údajne.

Kolik domén a virtuálních serverů u Vás Barrington provozuje?

Firma Barrington ma u nas v provozu cca 250 domen, zaregistrovano je jich cca 300 a   celkem je jich v nasem DNS temer 400. Jiz jsem uvedl, ze domeny si registruje firma Barrington sama a navic (pro zakazniky tim hure) pro sebe. Nam se tento postup take moc nezamlouva a jiz jsme vedli nejaka jednani o tom jak a za jakych podminek by bylo mozne prevest domenu na zakaznika, ale zatim bez vysledku. Dokazete si asi predstavit, jak narocne bylo vse zrealizovat behem cca 2 dni. Posledni  dny nove domeny nepripravujeme, protoze budeme ocekavat, zda nam prijde platba.To už jsem odpovedel. Rádove jde o stovky. V provozu je jich méne než je v DNS a v DNS je jich více než je zaregistrováno.

Můžete nám poskytnout kontakt na zodpovědného pracovníka firmy Barrington?

Pozadali jsme je o souhlas a pokud nam vyhovi, tak Vam jej samozrejme poskytneme. Mezi reci..., otevrete si kod jejich vychozi stranky  a tam najdete funkcni
e-mail. Stranka je delana ve FrontPage a tak jiste budete vedet kde hledat....

(dodatek z 8.2.1999) Dnes už normálne. Údajne melo jít o pana Jirího Rosta, který se dle našich zjištení pripojoval z Chorvatska. Nic víc   nevíme. Snad jen e-mail. Barrington@barrington.cz nyní presmerujeme k nám a tak je to k nicemu a puvodní e-mail byl rostjiri@hotmail.com .

Z adresy barrington@barrington.cz nám Josef Grill forwardoval následující otázky a odpovědi, bohužel bez podpisu. Nám se z této adresy odpovědi bohužel nedostalo.

Co máte společného s firmou CEIT, a.s.?

Nic.
Jak máte zajištěno to, aby nedošlo k podobným problémům jako u firmy CEIT, a.s.?

Nevim presne k cemu doslo u CEIT, takze nevim co mate na mysli.

Kolik myslíte, že finančně "utáhnete" domén? Myšleno placení prostoru u nás a taktéž platby CZ-NICu.

Ttolik dokud mne nekdo z Barringtonu nezastavi, zatim to vypada, ze hodne lidi nesplni podminky a muzeme je vyhodit ze zaznamu.

Je možné, aby od Vás klient odkoupil doménu, kterou si nechal zaregistrovat a za kolik?
Uz jsem Vam odpovidal, ale jeste jednou a naposled pokud se mi podari rozebehnout jiny formular tak se registruji domeny primo na objednavajiciho a nikoliv na nas a soucasne domeny prevedeme bezplatne.

Co říkáte aktivitám českého internetu a jeho odsouzení Vás někam na dno..., pokud vím, tak se kromě serveru lupa.cz a inteval.cz nikdo nikde nevyjadřoval moc pochvalně a každý si Vas spojuje s firmou CEIT, a.s. Dokonce jste zmizeli z Atlasu a jste na černé listině uživatelů serveru Mr.Lin(x).
Ke vsemu jsem se jiz vyjadril, az prijdou s necim novym, tak se k tomu vyjadrim a co se tyce linx tak to byla moje chyba za kterou jsem se omluvil a za kterou jsem nabizel vyrovnani ovsem oni ji odmitli¨, k tomuto chci poznamenat jeste jedno, pokud nekdo nabidne cokoliv zdarma a napriklad danna firma neco podobneho nabizi za uplatu, tak jaksi myslite ze to dopadne

Celá causa je nepřehledná. Čili závěrečný komentář již zítra!

-Jan Wagner --- Přehled článků tohoto autora najdete zde

 Doporučili byste tento článek dalším čtenářům?
<%HODNOCENICLANKU%>
 Jiné články na podobné téma (z téže rubriky)
DOJ vs. Microsoft - vše ve starých kolejích
Falešné faktury za CD-ROM s databází firem? II.
Doménové spory Toys "R" Us vs Toysrgus.com
EPIC žádá stažení Pentium II čipů s ser.číslem
Doména zadara je stále podvod, větší se chystá
 ZDE klikněte pro předchozí článek. Pro další článek v pořadí klikněte ZDE 
<%ADART2%>

<%LINKS%>
Svět Namodro

© MIA, a.s., Všechna práva vyhrazena, publikování nebo šíření obsahu Světa Namodro je bez písemného souhlasu MIA, a.s. zakázáno. Základní informace týkající se vašeho soukromí naleznete zde.

<%ADARTBT1%>