4.5.2001
redakce@namodro.cz
ISSN 1212-9399

Namodro · IT · Magazín · Press · FilmWEB · SportWEB · Reklama & Média · Galerie · Autoři · AvantGO · IE kanál · Cizí zdroje · Linky pro váš Web · Seznam rubrik · Wap · FAQ.CZ · PIW · MIA · IMS · QUICK.CZ · Zlatá Zmije · VůbecTamNemusíteChodit · Fantasy Planet · Kupka.cz · Mordor

 Hledej v Namodro!

Nápověda
 Reklama





 Personalizace

 Uniklo vám něco?

 Články mailem!

Hostoval jsem stránky u P.E.S Consulting...

Stal jsem se bezdomovcem..... Dovolil jsem si poukazovat na špatné služby.... Takový je život......

Vydáno dne (4.5.2001) / rubrika IT-AFERY

Dobrý den,

mám velké problémy s firmou Pes.cz, u které hostuji svůj server pohodicka.cz. Ze začátku (v únoru 2000), kdy jsem si stránky zaregistroval, vypadalo vsechno v pořádku, server pracoval tak, jak má. Dělal jsem stránky, byly úspěšné, navštěvované.

28. 10. 2000 jsem dostal mail následujícícho znění:

"Dobry den, zjistili jsme, ze Vas server pohodicka.cz ma velkou zatez a obrovske prenosy dat. Uprimne receno na jeho provozu prodelavame  kazdy den nekolik stovek Kc. Muzete nam tam dat napriklad nasi ikonku na dobre viditelne miste? Nekam, kde bude pekne videt. Dekuji za pochopeni. Hezky a prijemny den Josef Grill "

Vzhledem k tomu, že v ceně za hostování serveru je uveden "neomezený přenos dat", domníval jsem se, že jde jen o vtip administrátora.

Poté následovalo několik problémů:

6. 9. 2000:

Dobry den, na serveru Pohodicka.cz nejede databáze. Můžete se na to prosím podívat? díky.

11. 10. 2000:

Dobry den, chtel bych upozornit, ze nejede linux.pes.cz (ani WWW, ani FTP, ani TELNET). Muzete se na to podivat? Dekuji.

17. 10. 2000:

Dobry den, na linux.pes.cz pod prihlasenim "pohodicka" nemuzu vytvorit zadny adresar. Take nefunguji stranky, ktere si sahaji do postgresove databaze.. Muzete s tim prosim rychle neco udelat? Diky

19. 10. 2000:

Dobry den, nemuzu uploadovat stranky na www.pohodicka.cz hazi mi to chybu "No space left on device". nemuzu ani vytvorit adresar. Udelejte s tim prosim neco. Na muj vkus je ted moc problemu... Dekuji.

27. 10. 2000:

Dobry den, nemuzu se dostat na server www.pohodicka.cz ato ani pres www ani pres FTP. Jirka

3. 11. 2000:

Dobry den, opet nejede Postgress. Muzete se na to podivat? Diky

8. 11. 2000:

Dobry den, opet mam problemy se servrem pohodicka.cz, chci uploadovat nove stranky, ale nemohu vytvorit adresar. Pise mi to, ze neni na disku volne misto. Pritom vsechny me stranky zabiraji jen 27 MB, takze nevidim duvod, proc bych nemohl na disk jeste zapisovat. Muzete prosim zjistit zavadu a odstranit ji? Co nejrychleji, protoze musim stranky uploadovat pro zakaznika. Dekuji.

8. 11. 2000:

Dobry den, opet nefunguje Postgress na linux.pes.cz, Vite, posledni dobou se zavady na serveru mnozi geometrickou radou (server je nedostupny, nejde Postgress, posledni pripad nedostatecneho mista na disku). Chtel bych vas pozadat, abyste dodrzovali zavazky, ktere jste mi dali pred uzavrenim smlouvy (jen tak namatkou - nepretrzity dohled a monitoring pocitacu, neomezeny prenos dat...)

22. 11. 2000:

Dobry den, opet je problem na server linux.pes.cz, kdyz chci uploadovat stranky, napise mi to "No space left on device". Muzete s tim ihned neco udelat? Diky Jirka, Pohodicka.cz

30. 11. 2000:

Dobry den, nemuzu se pripojit na linux.pes.cz. Jmeno a heslo mam spravne. Muzete s tim prosim neco udelat?

21. 2. 2001:

Dobry den, nemuzu se prihlasit pomoci FTP na pohodicka.cz, muzete zjednat napravu?

Diky.

15. 3. 2001:

Dobry den, opet nejde server pohodicka.cz,
Muzete mi prosim rici, jak funguje:

skutecný NONSTOP servis a dohled  NONSTOP technická podpora  nepretrzité monitorování serveru kazdou minutu a tím i moznost okamzitého zásahu

Když už server neběží minimálně 10 minut a to jen od chvíle, co jsem to zjistil, takže může neběžet ještě déle.. Opravdu si myslite, ze vsechny ty stesky uzivatelu na uroven vasich sluzeb jsou jen pomluvy nebo plane kecy? Muzu vedet, kdy se dostanete do takoveho stavu, ze server bude fungovat nonstop a vsechny zavady budou ihned odstranovany?

Dekuji za odpoved a urychlene zprovozneni serveru.

20. 4. 2001:

Dobrý den, asi před 3mi hodinami jsem zjistil, že nefunguje Postgres SQL databáze. Čekal jsem, že si toho všimnete (podle vaší stránky: nepretrzité monitorování serveru kazdou minutu a tím i moznost okamzitého zásahu ). Bohužel se zatím nic nestalo a tak se ptám, kdy se to spraví?

Bohužel s každým výpadkem přicházím o příjmy kreditů z reklamy.

23. 4. 2001:

Dobrý den, Nemůžu se přihlásit na FTP kocka.pes.cz, kde je problém?na podpora.pes.cz máte: Dne 20.04.2001 bude odstaveno FTP na serveru kocka.pes.cz

A naposledy včera:

Dobrý den,na serveru http://pohodicka.cz/seznamka nejede databáze.  Můžete s tím prosím __rychle__ něco udělat? Děkuji.

Domnívám se, že na rok a půl je to výpadků dost a dost. S webhostingem mám zkušenosti, společnost, kde pracuji, měla několik let pronajatý prostor na serveru a za tu dobu bych výpadky spočítal na prstech jedné ruky.

Na stránky pohodicka.cz/seznamka jsem umístil tento text:

Omlouváme se za dočasné výpadky naší SMS seznamky, které jsou způsobeny firmou PES.CZ, která ani přes několik urgencí nedokázala zajistit kvalitní poskytování webhostingu a služeb s tím spojených.

Tento text plně vyjadřuje situaci - výpadky serveru a databáze.

Dnes jsem dostal tyto maily:

Dobry den,

nevim oc Vam neslo, ale ja to vidim v poradku.

Jen bych poprosil o stazeni te informace. Proc cely narod umi jen kritizovat? Proc nekdo neumi chvalit? Kdyz vam to roky funguje, tak nas tam nepochvalite. Ikonku nam tam nedate, ale chvilku to nejde... a to tam hned napisete co jste napsal...

Zkuste prijmout pozitivni pristup a stahnout tu informaci a az bude vse v poradku, tak tam radeji dat vsude nasi ikonku. Jiste se to projevi i na kvalite sluzeb.

Hezky zbytek dne
preje
Josef Grill

a

Dobry den,

byl jsem nucen zakomentovat v souboru /seznamka/index.html jeden odstavec. Informace, kterou jste zverejnil neni rozhodne zcela pravdiva. Doufam, ze stranky trosku pozmenite.

Preji prijemny den.

S pozdravem
Pavel Rauš

Administrator P.E.S. Consulting

Myslel jsem, že snad špatně čtu, ale tohle je už vrchol drzosti a hraničí to s trestným činem! Jak si někdo může dovolit změnit stránky??? Chtěl bych tímhle varovat ostatní uživatele a donutit firmu PES.CZ k rapidnímu zlepšení služeb a přístupu k zákazníkům.

S pozdravem
Jiri Laburda

Dodatek redakce....

Server www.pohodicka.cz byl skutečně zrušen.........

 

-Jiří Laburda --- Přehled článků tohoto autora najdete zde



Názory a ohlasy čtenářů:

JE duvod ke stiznostem, Honza (4.5.2001 22:25:36)
Nebyl zadán, Vladislav Vlcek (4.5.2001 20:13:17)
SKANDÁLNÍ !, Tomáš Líkař (4.5.2001 19:52:59)
web hosting OK, Olga Hrušková (4.5.2001 19:47:06)
Chudak PES, Vasek (4.5.2001 17:23:35)
no spis je to jak napsal autor, Jana Minarcikova (4.5.2001 16:56:43)
take jsem spokojen, vaclav@vaclavkabat.com (4.5.2001 16:32:21)
pes je prase, pagan (4.5.2001 16:05:17)
hosting, izi (4.5.2001 14:07:42)
PES, Jirka Pilous (4.5.2001 13:14:25)
Souhlasim, Michal Nemec (4.5.2001 12:35:03)
No to je jasne, Slark (4.5.2001 12:31:08)

 Doporučili byste tento článek dalším čtenářům?
ani omylem [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] rozhodně
(16 z vás doposud hodnotí průměrem 7,69)

 Jiné články na podobné téma (z téže rubriky)
AMD, Intel, Microsoft: odkládáme!!!
Linux: zadarmo-a-legálně!
Úlet roku 2001 - Microsoft šířil viry
IBM v průšvihu
Atlas.cz měl potíže s poštou!
 ZDE klikněte pro předchozí článek. Pro další článek v pořadí klikněte ZDE 

Namodro · IT · Magazín · Press · FilmWEB · SportWEB · Reklama & Média · Galerie · Autoři · AvantGO · IE kanál · Cizí zdroje · Linky pro váš Web · Seznam rubrik · Wap · FAQ.CZ · PIW · MIA · IMS · QUICK.CZ · Zlatá Zmije · VůbecTamNemusíteChodit · Fantasy Planet · Kupka.cz · Mordor

Svět Namodro

© MIA, a.s., Všechna práva vyhrazena, publikování nebo šíření obsahu Světa Namodro je bez písemného souhlasu MIA, a.s. zakázáno. Základní informace týkající se vašeho soukromí naleznete zde.