10. 10. 2001
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
10. 10. 2001

Islám je náboženství zla, násilí a moci

Je potřeba vyvraždit militantní stoupence islámu

Neexistuje pravda - existuje jen interpretace skutečnosti. A ta patří vítězům

Pánové - vždy mě dojímá až k slzám, když nějaký komunistický synek jako Štěpán Kotrba píše o demokracii a právech. Islámský terorismus je nebezpečím pro celý civilizovaný svět. Islám totiž nemá nějakého islámského Jana Husa, který by říkal "ti a ti hodnostáři se odtrhli od pravé víry, od Koránu, a jsou ostudou islámu." Nemá žádné hnutí za čistotu islámu, jehož původním významem je skutečně "mír" - to blekotá jen pár rozpačitých romantiků, kteří znají islám leda z knihovny.

Islám je náboženství zla, násilí a moci Je potřeba vyvraždit militantní stoupence islámu Žádní islámští duchovní nevyhlásili nad Usámou bin Ládinem a ostatními arabskými (palestinskými, afghánskými) teroristy fatwu. Mullové, kteří vykládají korán a formují veřejné mínění islámského světa, se nikdy veřejně nedistancovali od arabského terorismu, nikdy se veřejně nedistancovali od afghánského Talibanu a jeho představách o správném islámském stétě. Naopak. Stálem je v klatbě Salmon Rushdie - a ne "Svatý džihád", "Fatah", "Al Qajda" a další arabské teroristické organizace, které svoje vraždění ospravedlňují právě islámem. Dokonce ani veřejné mínění islámského světa se nikdy nepostavilo proti terioristickému vraždění a sebevraždění - nejsou žádné "islámské matky" které by se postavily proti mýtu mučednické smrti: nikdo těm zbabělým kavárenským sebevrahům neřekne "vy se nedostanete do ráje se sedmdesáti pannami, vy chcípnete jako vrazi dětí, a bůh islámu vás zatratí" - naopak - zatímco v české base vrazi dětí ani mezi tím nejhorším povlem nepřežijí tejden, v islámském světě jsou oslavováni a jejich pozůstalí uctíváni.

Islám tedy, ať už má jakékoliv kořeny, je ve své dnešní reprezentaci náboženstvím zla, násilí a moci - nikoli nepodobným katolicismu ve středověku (je paradoxní, že katolická církev přežila osmanskou říši zejména díky tehdejší toleranci islámu k jiným náboženstvím). Arabští šejkové disponují pohádkovým bohatstvím, které získali ožebračováním vlastních lidí. Chtějí vládnout světu. Vést válku je totiž tak nepředstavitelně nákladné, že si každý rozmyslí činit tak jen ve jménu nějaké ideologie. A tak válkou šíří v prvé řadě svou moc na cizí území. (Nanejvýš přitom spojí příjemné s užitečným.) Přitom vlastní lidi, které ožebračili, ve jménu koránu štvou proti konzumu, který oni využívají v maximální míře a globalizačně.

Proto je potřeba, chceme-li se proti tomu vůbec nějak bránit, militantní formy islámu vyhladit. Vyvraždit je všechny - nejen bojovníky a vojáky, ale i jejich ženy, děti, příbuzné, jejich zázemí. A jejich obydlí a polnosti proměnit v půlmetrovou vrstvu štěrku, a případně zamořit radioaktivitou. To není nějaká genocida, nebo kolektivní vina - to je boj proti líhni terorismu, boj proti lidem kteří jsou každý jednotlivě a konkrétně vinni svým výcvikem k aktivní ozbrojené agresi, kteří nikdy nic jiného než bojovat a nenávidět američany neuměli, jsou tak po celé generace vychováváni, a taky už nikdy nic jiného umět a dělat nebudou. Kdo to je, ten "nevinný civlista"? Jásot Palestinců nad masovou vraždou, který promptně poskytla CNN, byl upřímný a spontánní - to je ten civilista. Jejich děti neřvaly hrůzou nad tím, že někdo unese letadlo plné tatínků, maminek a dětí, část jich podřeže jako dobytek a pak s ním úmyslně flákne do baráku plného jiných tatínků a maminek, a usmaží je zaživa - ony řvaly radostí nad tím, že chcíply tisíce "američanů" - co z nich asi vyroste? Nějaký chirurgicky přesný zákrok, žádat "pro viníky" nějaký "spravedlivý trest" bez "ukvapených činů" - to je iluze. Byl by to výsměch demokracii.

Islámský terorismus přece nechce nic menšího, než zničit stát Izrael a vyvraždit všechny jinověrce, zejména Američany. Útok na NYC není nějakou jednotlivou akcí, na kterou se očekává protiakce; a na kterou zase bude někdo reagovat a to podle toho jak se eruroatlantická civilizace k útoku postaví. Islamistické vraždění je součástí politiky, která bude pokračovat bez ohledu na to, jestli reakcí na tento útok bude jeden mrtvý bin Láden, nebo milión mrtvých arabů. Atentát v New Yorku nebyl prvním útokem islámských fundamentalistů a zřejmě ani posledním. A bude-li reakce na něj "umírněná a spravedlivá," nebo dokonce žádná - teroristické útoky proto nepřestanou, ani jich neubyde. Jedině když je všechny nemilosrdně a důsledně vyvraždíme, počet teroristů může alespoň poklesnout.

Myslíte, že je nelidské, vyhladit nějaké zubožené afghánské pastevce? Maj holt smůlu, blbě se narodili. Ale taky jsou vinni aktivní podporou terorismu. Nikdy se nikdo z nich neohradil proti tomu, že cizincům (kteří jim ze svých peněz dodávají potraviny a lékařskou pomoc) hrozí v jejich zemi smrt za "podezření z šíření křesťanství" - ale statisícové demonstrace na podporu Talibanu a džíhádu: to je deno-denní realita těch nejobyčejnějších, rádoby "nevinných" lidí. Teroristické organizace u nich mají své zázemí - musí někde jíst, bydlet, cvičit, získávat zbraně a technologie, musí někde nakupovat a někudy jezdit, musí mít ochranu veřejnosti i místní moci - a taky jí mají. To je jejich konkrétní vina. Zaslouží za ní kolektivní trest smrti.

Kdyby naše vláda v dobách komunistického temna napadla euroatlantickou civilizaci jadernými zbraněmi (a mnoho k tomu nechybělo) - myslíte, že by země NATO provedly nějaký chirurgicky přesný nálet na bunkr s tou sebrankou? Že by hledali v našich prvomájových průvodech a brigádách socialistické práce tech deset spravedlivých, co nevolili komunisty na 99,9 %? A nebo by nás plošně vyhladili jaderným protiútokem? S teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje. Bojuje se i s jejich ochránci a dodavateli. A ty je potřeba vyvraždit. A pak je ještě pochytat i všude po světě, a vyvraždit je taky. A zbourat jejich mešity v neislámských zemích; a vyvolat globální hysterii naprosté společenské nepřijatelnosti veřejného nošení islámských symbolů (mužské turbany, ženské čádory), tak jako se jimi staly kápě ku-klux-klanu.

Bojovníci džíhádu si musí uvědomit, že skončil čas, kdy oni budou zabíjet nevinné civilisty po stovkách a tisících - ale jim se dostane "spravedlivého soudu a trestu" podle zásad euroatlantické civlizace, a jejich rodiny a zázemí zůstanou nedotčeny. Právě naopak! Bojovníci džíhádu musí být konfrontováni se skutečností, že za jejich terorismus budou souzeni metodami předminulého tisíciletí, které sami používají: žádný soud a žádná spravedlnost, ale brutální odplata na nevinných lidech. Každému teroristovi primárně vyvraždí celou rodinu, zbourá jejich domy a zabaví jim majetek, a přidá k tomu několik nevinných rodin civilistů - za každého zabitého američana deset mrtvých arabů: schválně komu dřív dojdou lidi. Rovněž uděláme vše pro to, abychom ho z náboženského hlediska co nejvíce ponížili: například jeho tělo (pokud z něj něco zbyde) opečují nevěřící ženy, a bude pohřben v katolické půdě, s prasečí hlavou v náručí.

A tak je v podstatě fuk, je-li za útok na NYC odpovědný bin Ládin, nebo kdokoliv jiný. A je taky fuk, jaké jsou k tomu důkazy, nebo jestli se dokonce přiznal. Nemá smysl se nechat i nadále trpně zabíjet jenom proto, aby neeskalovalo násilí a neponížila se lidská práva teroristů a jejich souvěrců. Existuje jen otázka, je-li pár set turistů, nějaké to letadlo, několik tisíc úředníků z dvaceti zemí světa, a pár desítek milirad dolarů škody která zasáhne celý svět - je-li to UŽ dost na to, aby se svět ze svého pseudohumanismu probral, a aby veřejnost začla žádat tvrdost. Ano, budeme se muset naučit žít se zlem, a oprášit znalosti jak zacházet s násilím. Protože příště už může být předmětem útoku skutečně přehrada, jaderná elektrárna, zdroj pitné vody... a je jen otázkou času, kdy se teroristé zmocní jaderných zbraní, a obětí budou milióny. Na Manhattanu totiž neoperoval nějakej pošahanec s dodávkou naloženou výbušninou vyrobenou z cereritu a nafty. Tam operovala organizace se schopnostmi a logistikou organizace státní, nadnárodní, globální a globalizační - organizace s obrovskou mocí a finančním bohatstvím - a ta k jaderným zbraním přístup má, a pokud nemá, zjedná si ho a zaplatí. Je proto demagogické a falešné vyzývat k umírněnosti - jestli potenciální oběti útoku nemají na svědomí tento konkrétní útok, plánují několik dalších, a budou mít na svědomí ten příští. Chceme-li se bránit, musíme militantní islamisty plošně vyvraždit.

Neexistuje pravda - existuje jen interpretace skutečnosti.

A ta patří vítězům.

Ale stojím-li tentokrát na straně USA, není to zdaleka jen predikce vítěze.

Poznámka JČ: Čím se tato argumentace odlišuje od argumentace islámských fundamentalistů?

                 
Obsah vydání       10. 10. 2001
9. 10. 2001 Americké letecké údery proti Afghánistánu usmrtily 4 pracovníky OSN
10. 10. 2001 Tak nám ještě nezabili toho bin Ládína, paní! Jan  Paul
10. 10. 2001 Afghánistán: Americká armáda nemá tušení, co znamená dodávat hladovějícím potraviny
10. 10. 2001 Bush a Blair už na Blízkém východě prohráli v debatě
10. 10. 2001 Letecké údery proti Afghánistánu jsou obrovským bin Ladenovým vítězstvím
10. 10. 2001 Kdo bude vládnout po porážce Talibánu
10. 10. 2001 Jsou-li média soustředěna na terorismus v Americe, je možno publikovat vlastní špatné zprávy
9. 10. 2001 Bin Ladin: "To, co Amerika nyní okusila, je jen odvar toho, co jsme okusili my"
9. 10. 2001 Afghánistán - země uvězněná v horách svých tradic Fabiano  Golgo
9. 10. 2001 Kartágo musí být zničeno Fabiano  Golgo
6. 10. 2001 Majid Majed má opět problémy s cizineckou policií Tomáš  Pecina
10. 10. 2001 Online rozhovor s Jiřím Svobodou Tomáš  Pecina
9. 10. 2001 Mašinérie, která vás pohltí Jiří  Ullmann
9. 10. 2001 Ministr vnitra nejpopulárnějším politikem v ČR Štěpán  Kotrba
8. 10. 2001 Kdy se zbavíme švejkoviny? Jan  Čulík
7. 10. 2001 Držte hubu, Čulíku II. Tomáš  Pecina, Štěpán  Kotrba, Jan  Čulík
10. 10. 2001 Kam nás až zavedou naši nejjasnější? Radek  Batelka
10. 10. 2001 Proč si lidi libují v násilí? Miroslav  Sviták
10. 10. 2001 Je potřeba vyvraždit militantní stoupence islámu Jan  Bláha
9. 10. 2001 Pubertální výrostci? Nikoliv! Dominik Joe Pantůček
11. 10. 2001 Jak se dostat ke starším vydáním Tomáš  Pecina
5. 10. 2001 Co udělat, pokud nemáte v těchto nových BL české háčky a čárky Jan  Čulík
8. 10. 2001 Jak vycházejí Britské listy e-mailem Tomáš  Pecina

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
10. 10. 2001 "Rádio Svobodná Evropa je bezpečnostním rizikem hlavního města"   
10. 10. 2001 Proč si lidi libují v násilí? Miroslav  Sviták
10. 10. 2001 Kam nás až zavedou naši nejjasnější? Radek  Batelka
10. 10. 2001 Je potřeba vyvraždit militantní stoupence islámu Jan  Bláha
10. 10. 2001 Kdo bude vládnout po porážce Talibánu   
10. 10. 2001 Afghánistán: Americká armáda nemá tušení, co znamená dodávat hladovějícím potraviny   
10. 10. 2001 Bush a Blair už na Blízkém východě prohráli v debatě   
10. 10. 2001 Letecké údery proti Afghánistánu jsou obrovským bin Ladenovým vítězstvím   
9. 10. 2001 Humanitární organizace odmítají spojování pomoci pro Afghánistán s bombardováním   
9. 10. 2001 Nesmí vzniknout válka mezi Západem a islámem   
9. 10. 2001 Afghánistán - země uvězněná v horách svých tradic Fabiano  Golgo
8. 10. 2001 Když Západ pronásleduje bin Ladena, proč není ve vězení Ariel Šaron?   
8. 10. 2001 Jak reagoval americký tisk   
8. 10. 2001 Klepetko a Vochomůrka Filip  Rožánek
8. 10. 2001 Pokrytí teroru Gore  Vidal