Mezitím v Absurdistánu 79:

Pozor na indoktrinaci demokratickou ideologií!

8. 8. 2018 / Tomasz Oryński

čas čtení 12 minut

Foto: Medvídek ušáček. Polská policie jela zatknout osoby, které ho oblékly do trička s nápisem Ústava. (Foto Katarzyna Knapik)


Pokud někdo pochybuje, že na vzdělání a na znalostech záleží, situace v polské válce o nezávislost soudů to znovu dokazuje. Zatímco strana Právo a spravedlnost se už chová triumfálně a snaží se posmívat soudcům z Nejvyššího soudu, kteří byli donuceni odejít do penze, Nejvyšší soud je přelstil a poslal soubor otázek ohledně nových zákonů strany Právo a spravedlnost Evropskému soudu v Lucembursku. 

Rozhovor Britských listů 176.

Detektivní záhada: Nakolik byl Kundera udavačem?

3. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta


V březnu 1950 se pravděpodobně spisovatel Milan Kundera přichomýtl k udání emigranta Miroslava Dvořáčka, který se vrátil do Prahy jako agent CIA. V roce 2008 označil týdeník Respekt Milana Kunderu za udavače.  Jan Čulík hovoří s Karen von Kunes, profesorkou české literatury na Yale University, která napsala pozoruhodnou monografii, v níž argumentuje, že tento incident hluboce ovlivnil celé Kunderovo dílo a najdeme na něj odkazy skoro ve všech jeho literárních textech. Rozhovor se vysílá na Regionalnitelevizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 3. srpna  2018.

Itálie trpí epidemií spalniček - tak zrušila povinné očkování dětí

8. 8. 2018

čas čtení 2 minuty



Tohle je opravdu hnus. Cenou takovéto blbosti bude umírání - ne ale těch, kteří šíří pověru a nesmysly, ale umírání nevinných dětí vystavených smrtelným nemocem



Co se týče italských aktivistů bojujících proti očkování, zdá se, že hlavní politická hranice dnes probíhá mezi racionalitou a iracionalitou. Bezpochyby se už mnozí rozhodli, že racionalita, to je centrismus, který selhal, a je načase, abychom všichni přešli k radikálnímu magickému myšlení.  



Středoevropan a dějiny

8. 8. 2018 / Roman Kanda

čas čtení 7 minut



Z diskuze na Facebooku


Existuje však ještě jiná zkušenost s dějinami. Spočívá ve vědomí, že se svět řítí kamsi do „barbarství“, odkud se bude jen těžko vracet zpátky do „civilizace“. Vědomí, že se děje něco, co bude mít zákonitě špatný konec a že tento špatný konec je naprosto evidentní – jenže není v silách jednotlivce to zvrátit, protože ostatní se zbláznili a rozhodli se spáchat kolektivní sebevraždu. To je zoufalství.


Roman Kanda: Pročítám si texty Bedřicha Václavka z konce třicátých let. Je to smutné čtení; smutné tím, jak se člověk do poslední chvíle drží naděje, která se mu už sype po rukama. Nevzdává se, nenaříká, bojuje. Vztah nás Středoevropanů k dějinám je zvláštní. Často se cituje slavná věta z Kafkova deníku: „Německo vyhlásilo válku Rusku. – Večer plavecká škola. (Deutschland hat Russland den Krieg erklärt. – Nachmittag Schwimmschule.)“ Ta věta má být dokladem středoevropské netečnosti vůči dějinám.

Sencovův zdravotní stav je strašný

8. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Zdravotní stav ukrajinského filmaře Olega Sencova, uvězněného v Rusku, je "katastrofální", říká jeho sestra. Drží hladovku už 87 dní. Byl uvězněn za odsouzení anexe Krymu.


O "hrdinech" a "teroristech"

8. 8. 2018 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Afghánští Tálibové prý neútočí na cizince za hranicemi své země - a navíc jsou smrtelnými nepřáteli "islámského státu", tvrdí obhájci "radikální kritiky" tento týden zabitých českých vojáků. Možná. Jenže tohle tvrdí vesměs lidé fandící režimu, který rutinně vraždí zákeřnými metodami v zahraničí, a to včetně použití otravných látek. 

Němci "už nevěří ve stát blahobytu"

8. 8. 2018

čas čtení 1 minuta

Významná asociace propagující sociální výdaje vyzývá k vynaložení miliard eur na zoufale nutné reformy sociální politiky. Tvrdí, že velká většina německých občanů ztratila důvěru ve stát blahobytu. 

Země na klíčové křižovatce. Labour Party ochromena rasistickým skandálem

Británie: Jeremy Corbyn jako lídr opozice selhává

8. 8. 2018

čas čtení 2 minuty

Málokdy měla Británie větší potřebu efektivní opozice, uvádí editorial Financial Times. Vláda Theresy Mayové udělala z brexitu chaos - nedokáže zajistit pokrok v Bruselu ani kompromis doma. Konzervativní strana propadla vnitřním válkám ohledně vztahu k EU. Labouristé by měli tuto selhávající administrativu volat k odpovědnosti přesnou kritikou a jasnými politickými alternativami.

Stačilo by, kdyby z 218 000 unikátních čtenářů BL jich měsíčně 350 přispělo dvěma stovkami na provoz

12. 10. 2017

čas čtení 1 minuta

Milí čtenáři,

Je to nudné, pořád opakovat (a vůči některým čtenářům neférové, protože ti přispívají), avšak jsme na nikom nezávislý, nemanipulující zpravodajský a analytický server, který nestraší veřejnost nesmysly, nevyvolává v ní rasistickou ani xenofobní hysterii a snaží se - neúplatně, padni komu padni - přinášet nezávislé informace z domova i ze zahraničí a otevírat tak dveře do světa.

K tomu potřebujeme minimální částku na provoz ve výši 60 - 70 000 Kč měsíčně. Stačilo by, kdyby z nynějších 218 000 unikátních čtenářů Britských listů za každý měsíc (Google Analytics) jich přispělo cca 350 každý měsíc částkou 200 Kč. Je to míň, než kolik dáte za noviny.

Můžete také příspěvek na Britské listy použít k své registraci na diskusní fórum.

Bez těchto příspěvků se server nedá provozovat, neboť naši reportéři a analytici nemohou pracovat úplně zadarmo.

Pokud si myslíte, že Britské listy hrají v českém prostředí nezastupitelnou roli, prosíme, zaveďte pravidelný příspěvek na náš provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat  na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Děkujeme

Jan Čulík
šéfredaktor

Čekají nás tanky kategorie "stealth"?

8. 8. 2018

čas čtení 1 minuta

Aby byl tank méně nápadný, jeho klíčové pozorovatelné kvality musejí být zamaskovány či skryty, napsal Christian Trotti. Konkrétně vzato, tanky jsou hlučné a vyzařují významné množství tepla. Takže zkonstruovat tank kategorie stealth by předpokládalo redukci těchto znaků, což by znamenalo tišší tank s nižším infračerveným vyzařováním.

Zapojte se, je vás třeba

Diskutujte na Britských listech

18. 4. 2017 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty

Vážení čtenáři Britských listů, rozhodli jsme se zpřístupnit těm, kdo pravidelně přispívají na provoz jednoho z mála nezávislých médií v ČR diskuse pod články. Rozhodli jsme se tak učinit proto, aby lidé, kteří mají velký podíl na více než dvacetileté existenci Britských listů, měli možnost vyjádřit se přímo k jejich obsahu a přispět svým úhlem pohledu. Od omezení na platící čtenáře si slibujeme též minimalizaci nenávistných, bigotních a scestných komentářů, které vytvářejí z internetových diskusí skládku mentálního odpadu. Sledovat diskuse a hodnotit příspěvky v nich bude mít nicméně možnost každý návštěvník.

Není to ale zabezpečení, které by výskyt digitální pitomosti či zneužití pro propagandistické účely dokázalo eliminovat úplně. Budeme proto diskuse redigovat a příspěvky, které budou obsahovat nepřijatelný materiál (e.g. rasistické výzvy, urážky ad hominem, výzvy násilného charakteru, replikaci prokazatelně konspiračních bludů), budou bez pardonu odstraňovány.

Přístup k diskusím je jednoduchý. Pokud budete mít zájem o diskuse, zaregistrujte se v systému a proveďte vybranou platbu (dle doby trvání přístupu k diskusím). Platby probíhají prostřednictvím systému GoPay. Poté budete mít přístup k diskusím na dobu, kterou jste si předplatili. V případě technických problémů se prosím obracejte na programátora Britských listů Michala Panocha: michal@panoch.net.

Prosíme pravidelné přispěvatele Britským listům, aby možnosti využili a aby přenesli své platby do nového systému, jenž jim umožní přístup k diskusím. Zároveň vyzýváme ostatní čtenáře, aby tuto možnost zvážili. Víme, že Britské listy čte řada velmi zajímavých lidí a velmi oceníme, pokud se podaří na webu Britských listů vytvořit silnou komunitu lidí, kterým vyhovuje kritický přístup a unavuje je digitální spad. Zajímavé příspěvky v diskusích budeme redakčně zpracovávat a vydávat jako samostatné texty. 

Vážení čtenáři, věříme, že se naše rozhodnutí ukáže jako správné a že diskuse přispějí jak k pluralitě relevantních názorů, tak k dlouhodobé udržitelnosti Britských listů. 

Je "Boris prostě jen Boris"?

8. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Poté, co se Boris Johnson vysmíval muslimským ženám (po MNOHA letech rasismu), vlajkový pořad rozhlasu BBC "Today" vznesl otázku: "Není to prostě jen tím, že Boris je prostě jen Boris" Zkusme si to s jinými: ""Vždyť Idi Amin byl prostě jen Idi Amin..." "Žádné starosti ohledně Adolfa, on je prostě jen Adolf."


Přečetli jsme:

Cizí peří Andreje Babiše

8. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

V pondělí 30. 7. vyšel v Lidových novinách článek Andreje Babiše Ve vědě a výzkumu míříme k efektivitě. Rekapitulace prvního půlroku, v němž Babiš podává svůj pohled na činnost Rady pro výzkum, vývoj a inovace od února 2018, kdy v jejím čele nahradil místopředsedu Sobotkovy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka. Asi nepřekvapí, že si Babiš přisvojuje zásluhy, které mu nepatří a že nám povídá pohádky, které ukazují, že se v oblasti vědy a výzkumu ještě neorientuje.

Celý text: ZDE

Přečetli jsme:

Schillerová chce škrtnout z rozpočtu neziskovek až tři miliardy korun. Je to jako vyhladovění, hrozí nám zánik, stěžují si organizace

8. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Až tři miliardy korun chce příští rok ušetřit ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na penězích pro neziskové organizace. To je téměř čtvrtina z 13,6 miliardy korun, které si rozdělily loni. Představitelé neziskovek se brání, místo o úsporách hovoří o likvidaci a poukazují na přebujelou administrativu.

Celý text: ZDE

Klimatologové varují, že globální oteplování může být už nezastavitelné

7. 8. 2018

čas čtení 2 minuty

Klimatologové varují, že globální oteplování může být už nezastavitelné

Dominová kaskáda tajícího ledu, oteplujících se moří, měnících se mořských proudů a umírajících lesů může Zeměkouli vrhnout do "skleníkového" stavu, kdy bude lidské úsilí snížit emise uhlíku už marné, varuje skupina čelných klimatologů ve vědeckém článku, který vyjmenovává spojené důsledky deseti procesů globálního oteplování, včetně uvolnění metanu vázaného v sibiřském permafrostu a dopadu tajícího ledu v Grónsku na Antarktidu.




Co furt ti cizinci fňukají??

7. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Reakce čtenáře: "Mě tak napadá. Jdou sem ty cizinci žít nebo jenom fňukat ? Tak jako nikdo je nenutí to snášet, nejsou tu držený na řetězu můžou se odstěhovat když se jim nelíbí poznámky od lidi co tu jsou doma. Šílený..."

(Empatie? Jak se musejí cítit lidi, kteří v tomto jsou nuceni denodenně žít? Problém samozřejmě je, že kdo se v ČR narodil, není cizinec...)


V Londýně se hraje Válka s Mloky, aktualizovaná pro dnešní svět

7. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Je děsivé v současnosti číst Karla Čapka, protože se stal neuvěřitelně aktuálním...



USA: 43 procent Republikánů chce dát Trumpovi pravomoc zakázat kritická média

7. 8. 2018

čas čtení 1 minuta



Trumpova nacistická propaganda o tisku jako "nepřátelích lidu" (němečtí nacisté používali termín "Luegenpresse") funguje.


Z nového průzkumu společnosti Ipsos vyplývá, že 43 procent Republikánů zastává názor, že "prezident by měl mít pravomoc zakázat zpravodajská média, která se chovají špatně". 23 procent Republikánů souhlasilo, že Trump by měl mít pravomoc zakázat CNN, Washington Post a New York Times.

Zdiskreditovaný manipulátor Boris Johnson přirovnal muslimky v nikábu k poštovním schránkám a k teroristům

7. 8. 2018

čas čtení 4 minuty



Lhář a podvodník Boris Johnson, který donedávna zastával funkci britského konzervativního ministra zahraničí, vydal v deníku Daily Telegraph komentář, v němž přirovnal muslimky, nosící závoj na tváři k "poštovním schránkám" a k teroristům.

Komentátoři poukazují na to, že tyto rasistické, islamofobní výroky jsou záměrným pokusem Borisem Johnsona učinit se populárním v Konzervativní straně, která se v důsledku brexitu ostře posunula k ultrapravici. Jeho cílem je po kolapsu Brexitu a rezignaci Theresy Mayové stát se šéfem Konzervativní strany. V minulých dnech Johnson také jednal s americkým ultrapravičákem Stevem Bannonem, který se snaží sjednotit evropskou ultrapravici.

USA: Internetová konspirační teorie blbů začíná pronikat do seriozních médií

7. 8. 2018

čas čtení 3 minuty


Na shromážděních vzývajících Donalda Trumpa se začíná objevovat množství stoupenců konspirační teorie QAnon.

Není úplně jasné, co tato konspirační teorie tvrdí. Neustále se vyvíjí. Písmeno "Q" představuje anonymního uživatele serverů 4chan a 8chan. Ten od loňského podzimu tvrdí, že má přístup do nejvyšších kruhů americké vlády.

Pokud lze definovat vůbec, o co jde, konspirační teorie QAnon tvrdí, že Trump spolupracuje (!) s vyšetřovatelem Robertem Muellerem na odhalení sítě pedofilů v nejvyšších amerických vládních kruzích. Její součástí je i Hillary Clinton.

Konspirační teoretikové QAnon milují Trumpa a opakují jeho nejrůznější hesla. Jsou přesvědčeni, že Trump o jejich "hnutí" ví a dává do svých projevů tajné signály na jejich podporu.

Čína zakázala film o medvídkovi Pú

7. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

Medvídek Pú se na sociálních sítích v ČÍně stal satirickým symbolem obtloustlého čínského prezidenta. Proto jsou zmínky o něm a jeho obrázky v Číně nyní na internetu blokovány a Čína nyní zakázala distribuci celovečerního kresleného filmu o medvídku Pú. Má holt strach z kreslené postavičky...


Mají média usilovat o vyváženost, a dávat tak prostor lžím?

7. 8. 2018

čas čtení 3 minuty



Veřejnoprávní společnost BBC je v Británii terčem ostré kritiky, že ve slepém úsilí o vyváženost dává nekriticky, bez korekce, prostor ve vysílání lhářům a šílencům. Totéž se samozřejmě děje i v médiích v České republice.

Velmi důležitá je v tomto smyslu argumentace Patricka Howseho bývalého novináře BBC v Bagdádu. Posuďte sami:

Byl jsem šéfem kanceláře BBC v Bagdádu v letech 2004-2009 a chci říci něco lidem, kteří kritizují BBC, ale jako otevřený stoupenec setrvání Británie v Evropské unii. Chci také některé věci adresovat BBC.

Evropa zkriminalizovala humanitární pomoc

7. 8. 2018

čas čtení 6 minut


Přítomnost záchranných člunů nemá vůbec žádný vliv na počet migrantů ve Středozemním moři: Od té doby, kdy začaly záchranné lodi v roce 2014 operovat ve Středozemním moři, počet lidí vydávající se na moře poklesl.

Otázkou, které nyní čelí Německo, a i celá Evropa, je, zda její mainstreamové strany a jejich voliči jsou ochotni připustit řešení otázky migrace hromadným umíráním lidí v moři. Okamžitý problém Evropy tak bude možná vyřešen - morální zúčtování přijde  později.




Během června a července posílili evropští politikové sérií frenetických provizorních opatření jižní evropské hranice ve snaze zabránit příchodu migrantů na tento kontinent. Zároveň politikové zasahují proti posledním záchranným lodím, financovaným charitativními organizacemi, které loví topící se uprchlíky ze Středozemního moře - kde jich od roku 2014 zahynulo utopením více než 10 000, píše v časopise Foreign Policy Paul Hockenos.

Vzdali byste se svého auta, kdyby byla veřejná doprava zadarmo?

7. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta

 

Německo zkouší veřejnou dopravu zadarmo v úsilí omezit znečištění vzduchu. Ve velkých městech bude zkušebně zavedena doprava autobusy, vlaky a tramvajemi zadarmo. Budou se také zkoušet projekty sdílení automobilů a budou zavedeny přísnější omezení emisí autobusů a taxíků. Německo zkouší veřejnou dopravu zadarmo, protože by umožnila Německu dodržet přísné ekologické limity EU. Někteří politikové varují, že není k dispozici dostatečný počet elektrických autobusů. Německé automobilky přislíbily investovat 300 milionů euro do modernizace veřejné dopravy.


Kanada požádala Saúdskou Arábii, aby propustila vězněné obhájce lidských práv

7. 8. 2018

čas čtení < 1 minuta



Saúdská Arábie reagovala hystericky: vyhostila kanadského velvyslance, odvolala svého velvyslance v Kanadě, suspendovala obchodní dohodu s Kanadou a nařídila více než 16 000 saúdských studentům v Kanadě, aby se vrátili domů.  A to je spojenec Západu!


Jaký má smysl rozplakat malý holky?

7. 8. 2018

čas čtení 3 minuty

Dneska jsem zažil dost nepříjemnou situaci v pražském metru, napsal na Facebooku Radek Peka.

Jel jsem ve vagónu s muslimkou, vedle které byly její (předpokládám) dcery od 7-12 let. Když zastávku před Strašnickou opustilo vagón celkem dost lidí a žena s dětmi byla v druhé půlce soupravy takřka sama, přišel za ní postarší muž s kufrem a začal na ní mluvit.

A takhle se šíří nenávistné lži, kterým pak Češi věří: Děsivé fiasko bulvárního deníku Daily Mail

6. 8. 2018

čas čtení 4 minuty

Aktualizace: Daily Mail tento článek, obsahující ultrapravicové lži, nyní smazal:


Lživý britský bulvární deník Daily Mail publikoval nenávistný článek podvodného reportéra o "statisících ilegálních muslimských imigrantech" ve francouzském městě Saint Denis

Už čekáme, jak ho s nadšením budou citovat česká islamofobní mainstreamová média. Jenže jsou to všechno lži:

Článek VE VŠECH BODECH trpělivě vyvrátil Marwan Muhammad:  
 
Milá Daily Mail. Přečetl jsem váš "zdrcující" článek o "ilegálních migrantech v městě Saint Denis". My máme také ve Francii bulvární tisk, kterému naprosto nezáleží na pravdě, ale opravdu, musím, říci, tohle je opravdu neuvěřitelné. VŠECHNO, co jste v tom článku napsali, je špatně:

NYT: Trump bude mít krev na rukou

6. 8. 2018

čas čtení 3 minuty



Donald Trump přiznal ve svém nedělním tweetu, že jeho syn Donald Junior se setkal v Trump Tower s ruskými činiteli s cílem získat od nich informace proti Hillary Clintonové. Spiknutí s cizí mocí ve snaze ovlivnit volby v USA je trestný čin:

"Fake News informují, je to naprostá lež, že jsem znepokojen schůzkou mého vynikajícího syna Donalda, kterou měl v Trump Tower. Byla to schůzka s cílem získat informace o oponentce, totálně legální a v politice se to dělá pořád - a k ničemu to nebylo. Já o tom nevěděl!"

Dříve Trump lhal, že ta schůzka s Rusy byla jednáním o adopci ruských dětí Američany...

Musí Polsko zahynout?

6. 8. 2018 / Roman Kanda

čas čtení 3 minuty


Jiný pohled na polskou politickou krizi 

Jedna moje polská známá, vysokoškolsky vzdělaná, vědecky pracující a feministicky smýšlející žena, zveřejnila před časem na Facebooku status, který ve mně zprvu vyvolal smutek a poté ostrý nesouhlas. Nakonec mě však donutil k hlubšímu zamyšlení.

Tommy Robinson - nebezpečný násilník digitálních sítí

6. 8. 2018

čas čtení 2 minuty


Minulý týden na kauci z vězení propuštěný ultrapravicový aktivista Stephen Yaxley-Lennon (který si říká Tommy Robinson) po soudním rozhodnutí, že se musí podrobit novému soudnímu procesu, se chová jako nebezpečný digitální podvratník, který má za sebou ultrapravicové sociální sítě v Británii i v USA. Záměrně se vyskytuje vždy na místech teroristických útoků, z nichž vysílá své komentáře na Facebooku, vyvolává problémy, předkládá divoce přehnaná vysvětlení a ztěžuje práci těch, jejichž úkolem je ošetřit raněné, vyšetřit trestné činy a zajistit, že bude dosaženo spravedlnosti.

Poprvé byl Robinson odsouzen za to, že zaútočil fyzicky na policistu, který se snažil bránit jeho dívku před Robinsonovými fackami. Byl také odsouzen za finanční podvod s hypotékou a dvakrát za pohrdání soudem. Není to hrdina, je to darebák a násilník.

AirBnB neposkytuje svým zákazníkům solidní podporu

6. 8. 2018

čas čtení 2 minuty


Miliony spokojených zákazníků užívají pravidelně AirBnB, píše Patrick Collinson v deníku Guardian, avšak když se něco nepovede, AirBnB navzdory "přátelským" kecům neposkytuje efektivní podporu a pomoc. Collinson se zmiňuje o několika případech.

Účel bytu: proti Airbnb

6. 8. 2018 / Tomáš Korda

čas čtení 4 minuty


Věci mají svůj účel a byt není výjimkou, také on má svůj účel. Jeho účelem je, aby se v něm bydlelo a aby se dlouhodobým obýváním časem mohl stát někomu domovem. Stane-li se z bytu domov, byt naplní své poslání, svůj vnitřní účel, kvůli kterému tu je.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL v červenci 2018

1. 8. 2018

čas čtení 2 minuty

V červenci 2018 přispěli čtenáři finančně na Britské listy celkovou částkou 46 755.82 .    Výdaje na provoz Britských listů byly 78 297.50 Kč.   

Z výše uvedeného vyplývá, že jsme v dlouhodobém deficitu a potřebujeme větší finanční pomoc od čtenářů. Děkujeme.

Zůstatek byl koncem července 2018 277 484.92 Kč.  

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu. 

Potřebujeme normálně cca 80 000 Kč měsíčně na provoz. STAČILO BY, KDYBY Z 218 000 UNIKÁTNÍCH ČTENÁŘŮ BL ZA KAŽDÝ MĚSÍC JICH PŘISPÍVALO KAŽDÝ MĚSÍC 400 ČÁSTKOU 200 KČ.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat  na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

26281