22. 4. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
22. 4. 2002

Problém Eurotelu s posíláním SMS trvají

Nejen Jan Čulík má problémy se službami Eurotelu, který SMS do zahraničí sice převzeme (a zpoplatní), avšak nezřídka nedokáže doručit. Tento dopis nám poslal čtenář žijící na Maltě. - Poznámka JČ: Tentýž problém, jaký jsme v lednu zaznamenali při posílání esemesek od Eurotelu na mobilní telefon v britské síti One to One, a který Eurotel v reakci na kritiku, publikovanou v BL, vyřešil, se objevil znovu koncem minulého týdne. Služba firmy One to One problém prověřila a konstatovala, že "chyba je na straně českého operátora". Přešli jsme k jinému providerovi (i z jiných důvodů), kde se problém nevyskytl. Je však zjevné, jak svědčí i jiní uživatelé českých mobilních operátorů, že posílání esemek do zahraničí není zdaleka spolehlivá záležitost.

Rad bych se s vami podelil o svoji zkusenost s posilanim SMS z CR prostrednictvim sluzeb spolecnosti Eurotel. Mam dojem, ze jste jiz jednou o problemech tohoto charakteru ve vasem liste psali.

Pocatkem mesice dubna tohoto roku jsem se vypravil do Cech na 14denni dovolenou z Malty, kde docasne ziji a pracuji. Zde na Malte pouzivam mobilni telefon a jsem pripojen na maltsky Vodaphone. Po prijezdu do Prahy jsem zakoupil u Eurotelu produkt GO za ucelem byt s rodinou na Malte ve styku prostrednictvim SMS. Behem dvoutydenniho pobytu jsem poslal manzelce cca 15-20 SMS, z nichz bohuzel obdrzela pouze jednu. Nemusim zduraznovat, ze jsem za vsechny zpravy platil.

Opakovane jsem zadal o asistenci na pracovistich Eurotelu a bylo mi receno, ze problem je na maltske strane.To samozrejme nebyla pravda, protoze jsem denne dostaval zpravy od manzelky z Malty odeslane Vodaphonem do Prahy. Navic moji pratele pouzivajici sluzeb jinych spolecnosti na Maltu v uvedene dobe SMS uspesne odesilali.

Pri svych zadostech o pomoc jsem se vetsinou setkaval se snahou pomoci, vzdy vsak neucinnou. Zakaznik je naprosto odriznut od technickych sluzeb, se kterymi muze komunikovat pouze neprimo prostrednictvim prodejce. Moje SIM karta Eurotelu zacinala predcislim 0721. Pro zajimavost uvadim, ze na Maltu opakovane dostavam SMS od svych prazskych pratel vyuzivajicich sluzeb Eurotelu, zpravidla vsak na bazi kontraktu.

Samozrejme se obracim se svoji stiznosti i primo na Eurotel, ale verim, ze publikovani ve vasem liste primeje Eurotel zabyvat se timto problemem seriozneji. Snad si usetrim pri sve pristi navsteve Cech cas, nervy a penize.

                 
Obsah vydání       22. 4. 2002
23. 4. 2002 Francie: Kam vede koalice socialistů s komunisty - k volbě mezi krajní pravicí a pravicí
23. 4. 2002 Může být Le Pen francouzským prezidentem? Josef  Brož
16. 4. 2002 Kdy skončí globalizace? Martin  Kuška
22. 4. 2002 Reflex versus větrné mlýny Tomáš  Pecina
22. 4. 2002 Potěmkinskou cestou k lepším zítřkům aneb ČTK objevující Tomáš  Pecina
22. 4. 2002 Problém Eurotelu s posíláním SMS trvají Antonín  Pechar
21. 4. 2002 Kábel bude asi na obesenie sa Lubomír  Sedláčik
19. 4. 2002 Týdeník Profit: Tchecomalt může znamenat pro ČSOB skoro tři miliardy čistého zisku Ivan  Jemelka
19. 4. 2002 Pavel Tomčala: Odstoupil jsem v zájmu věřitelů Radek  Mokrý
19. 4. 2002 Policie vyšetřuje konkurs Tchecomalt Group Radek  Mokrý
19. 4. 2002 Maďarsko - volby, ve kterých opravdu o něco jde Sam  Vaknin
12. 6. 2002 Čtení na pokračování - Politika s ručením omezeným Jan  Keller
19. 4. 2002 Šéfredaktor si bere volno/Omluva
21. 1. 2002 Příspěvky na investigativní práci Britských listů