6. 10. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
7. 10. 2006

ANALÝZA

Zpravodajské dezinformace v médiích pokračují - hrozí snad před volbami výjimečný stav?

Čeští "novináři", pracující s jednozdrojovými informacemi z prostředí zpravodajské komunity a policie, i nadále s gustem bulvárních pisálků dezinformují veřejnost. Jen se tak děje v "seriózních" médiích, včetně těch veřejnoprávních. Poté, co z přípravy atentátu obvinili srbského obchodníka s drogami jménem Princ Dobroši, který má přitom v Praze rodinu, spekulují nyní o útoku na košer restaurant v ulici Na příkopech či některou ze synagog v centru města. Bláboly ožralých fízlů...

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze TÉMA BL

Dobroši se ocitl v hledáčku senzacectivých médií na základě informací z Norska - podivné, daleko více ideologicky než fakticky motivované výpovědi norského novináře z deníku "Dagbladet" Gunara Helgertena, který zcela určitě není Nor a je od pohledu víc Albánec než Dobroši. Dobroši měl s "radikálními muslimy" prý plánovat bombové útoky proti izraelskému a americkému velvyslanectví v Norsku. Zdrojem v Česku je "Kubiceho" ÚOOZ a "protidrogový" Komorous. Podle něj si Dobroši prý udělal v Chorvatsku plastickou operaci, aby ho nikdo nepoznal. Informace prověřovala NOVA a našla Dobrošiho v kosovské Peji, kde se narodil (2. dubna 1964). U maminky. Kameře se nebránil. Nova s ním natočila interview, na kterém je Dobrošiho tvář. Rozzlobená na jakéhosi známého, který policii napovídal nesmysly. Z plastické operace se vyklubalo ztloustnutí a operace nosu přeraženého na fotbale. V Praze má přitom Dobroši manželku, původem z Ruska a dvě děti. A tak je krajně nepravděpodobné, že by zde chtěl provádět teroristický útok... Do Kosova se z TV NOVA vypravila dvě zpravodajská děvčata, z toho jedno je sestra bývalého ministra financí Sobotky Marcela Sobotková, aby uvedla na pravou míru ukázkovou policejní dezinformaci. Na vlastní oči.

Už více než půl století platí nepsané pravidlo mezi teroristy a špióny celého "civilizovaného" světa, že do Švýcarska si chodí vybírat peníze, do Česka všichni jezdí intrikovat, verbovat své protivníky, obchodovat, léčit se, rekreovat, opít se či užívat si s kurvami, nikoliv však vraždit či vyhazovat se do povětří. Dodržovali to Arabové i Izraelci - přesto, že Československo nejdříve vyzbrojilo Hagganu aby posléze dodalo zbraně Arafatovi. Dodržuje se to od konce 2. světové války a mimo několika divokých akcí americké rozvědky CIC v padesátých letech a jedné akce ruské KGB v letech sedmdesátých toto pravidlo prakticky nikdo neporušil.

Drogový král popřel přípravu atentátů v Praze ZDE

Kvůli teroristické akci, kterou údajně připravovali "muslimští extremisté" (Dobroši přitom muslim zcela jistě není, o tom, že je Albánec, bych s úspěchem pochyboval též, neboť má silný srbský přízvuk), přijala vláda Mirka Topolánka mimořádná bezpečnostní opatření. Do pražských ulic vyjely obrněné transportéry.

Kolik divokých policajtských smyšlenek zveřejněných Mladou frontou Dnes kde pracují novnáři, kteří na Dobrošiho v Kosovu mají telefon, či serverem Aktuálně, ve kterém pracuje "novinářka" Slonková, případně od policajtoreportérů v České televizi ještě podpoří obecnou xenofobii i latentní český antisemitismus a vystraší obyvatele Prahy? Ze stejných zdrojů krajně nedůvěryhodného ÚOOZ pak pochází i dezinofrmace o propojení "kapitána" Minaříka se sloncevskou mafií, známou z trapného zásahu policie U Holubů. Blíží se 17. listopad. A za dva týdny jsou komunální volby. Každá blbost dobrá.

HN: Teroristé v Praze údajně plánovali útok na nádraží ZDESEARCH

Aktuálně: V Praze hrozil únos Izraelců. Ale kde? ZDE
ČRo 1: ČT - Rusové vyhoštění po zásahu U Holubů se chtějí vrátit do Česka ZDE
iDNES.cz: Drogový král popřel přípravu atentátů v Praze ZDE
iDNES.cz: Stopy k terorismu vedou přes mafiána z Kosova ZDE
ČTK: Dobroši znal muže podezřelého z terorismu ZDE
ČTK: Zadržení v Norsku měli kontakt na Albánce z ČR ZDE

Pikantností je, že ačkoliv "investigativní" novináři z Mladé fronty Dnes přepsali jméno Prince Dobrošiho foneticky, jméno pákistánského muslima Arfana Kadira Batiho, kterého dobroši znal z vězení v Ringerike v Norsku a který měl být hlavou oné norské teroristické buňky, počeštili na "Arfan Qadeer Bhatti" - čili přepsali ho podle aglické transkripce, nikoliv české. Jakoby dostali anglicky psaný recept, co všechno mají vědět...

A co když to je ještě jinak?

Podle mého skromného úsudku je vše tak trochu jinak. Policejní operace se jmenuje "Mreža". Řídí ji Slobodan Radovanović a Hans Jürgen Kolb z Augsburgu. A směřuje proti trojici Švýcarů, jednomu Srbovi (vysokému funkcionáři srbské SPS), jednomu Němci a jednomu Španělovi. A jde o akci proti švýcarské kriminální skupině, která pašuje cigarety z Černé hory do Evropy. Nejde o maličkost, ale o škodu 10,2 miliardy eur, které obchod s pašovanými cigaretami způsobuje státům EU. Vtipné je, že případ má souvislost i s Miloševičovým synem Markem. A do toho všeho se připletl bývalý drogový kurýr, zoufalec Princ Dobroši.

Podle některých zdrojů prý kamarád Dauta Haradinaje, bratra Ramuše Haradinaje, bývalého velitele jednotky "Albanska nacionalna armija", pak UCK a nakonec premiéra Kosova. Ramuš byl v roce 2005 obviněn haagským tribunálem z válečných zločinů UCK během občanské války v Kosovu v letech 1998 a 1999. Ramušův gang, známý jako "Metohijska grupa", kontroloval aktivity za 300 až 500 milionů dolarů. Některé zdroje na Balkáně dávají Dobrošiho do souvislosti s pokusem o likvidaci Ibrahima Rugovy v roce 2005 v centru správního střediska Prištiny, kde nastal výbuch při průjezdu prezidentského konvoje. Věřte, nevěřte... Zabit pak byl Ramušův bratr Enver Haradinaj. Poblíž Peći. Rodiště Prince Dobrošiho. Tehdy právě před porotou mezinárodního tribunálu v Haagu stanul Daut Haradinaj.

Těch drogových - národně osvobozeneckých klanů je na Blakáně víc - Ešljani, Ljata, Vokši, Babaljija, Musaj, Keljmendi i Luka. Snad proto dnes ty divoké "teroristické" konstrukce tajných služeb někdo ještě bere vážně...

Někdo někomu šlape na paty. Drogový business je vhodný i k finacování operací tajných služeb, které by měly problém při schvalování politiky v Parlamentu. A tak se někdo stará, aby někdo jiný nestrkal nos tam, kam nemá. Třeba do businessu s pašovanými cigaretami.

Kecy o "drogových bossech" a "boji proti teroristickým sítím" patří k silácké policejní latině. Zastírají před laiky to, čím se specializovaní policisté zabývají většinu dne. Dobroši nebyl nikdy boss. Žádný doopravdový boss nepašuje sám 5 kilo héra přes čáru. Dobroši byl pěšák, který někoho strašně naštval. Někomu se ale jeho snadno zapamatovatelné jméno hodilo do scénáře, přibližující lhostejným Čechům, jaké to je, když jsou ohroženi terorismem. Aby byli čeští politici povolnější, až americký Velký bratr požádá o výstabu "protiteroristického deštníku".

                 
Obsah vydání       6. 10. 2006
6. 10. 2006 Jsme svědky pozvolného pravicového převratu v České republice? Jakub  Rolčík
6. 10. 2006 Předčasné volby jsou nejpravděpodobnější variantou Michael  Kroh
7. 10. 2006 Reportéra britské komerční televize zastřelili američtí vojáci
7. 10. 2006 KSČM: "Co potřebujeme, je sebevědomí" Vojtěch  Filip
8. 10. 2006 Pokrytectví KSČM Jan  Čulík
8. 10. 2006 Ne, nejsme na kolenou - ryjeme držkou v zemi
7. 10. 2006 Ruská válečná reportérka nalezena mrtvá
7. 10. 2006 Zpravodajské dezinformace v médiích pokračují - hrozí snad před volbami výjimečný stav? Štěpán  Kotrba
7. 10. 2006 Citát dne - včerejšího
7. 10. 2006 Jubileum zeleného půlobčana a ideální volební systém Lubomír  Molnár
6. 10. 2006 Knihovny a nakladatelé musejí vstoupit do digitálního světa
6. 10. 2006 Mají ženy právo nosit muslimský závoj?
6. 10. 2006 Žalm 30 Ivan  Diviš
6. 10. 2006 Citát dne - včerejšího
6. 10. 2006 V roce 2006 bylo zavražděno dosud nejvíce novinářů
6. 10. 2006 Náklady na správu domu činí 24 korun z metru čtverečního měsíčně František  Beneš
6. 10. 2006 Co kariéře nepomůže Uwe  Ladwig
6. 10. 2006 Jak vlastně vypadá dnešní KSČM? Lubomír  Novotný
6. 10. 2006 Mateníky Jan  Polívka
6. 10. 2006 Muslimský svět a Západ v 21. století - výzva
5. 10. 2006 Vzpomínky na Karla Kosíka
5. 10. 2006 Občanské sdružení Oživení pracuje netransparentně a v rozporu se svými stanovami Štěpán  Kotrba
6. 10. 2006 Oživení pracuje netransparentně a v rozporu se stanovami? Petr  Kužvart
7. 10. 2006 Oživení: Přiznání ztěžuje zapírání Štěpán  Kotrba
5. 10. 2006 Servis pro voliče: jaký je vztah kandidátů ke korupci
5. 10. 2006 Odpovědi kandidátů do pražského zastupitelstva na otázky ohledně korupce
5. 10. 2006 ODS: Vám na žádné otázky o korupci odpovídat nebudeme
5. 10. 2006 Žranice paloňů Tomáš  Krček
6. 10. 2006 Existuje ideální volební systém pro ČR?
5. 10. 2006 Sexuální skandál ohledně emailů ohrožuje republikánskou většinu
5. 10. 2006 Šlo o mladistvé, a už dříve
5. 10. 2006 Tak trochu jiná Konzervativní strana
5. 10. 2006 Politika dnes: Nezáleží na programu, ale na stylu
4. 10. 2006 Klaus: Cesta po dějinách komunismu s tržními prvky Štěpán  Kotrba
4. 10. 2006 Obchod je důležitý, důležitější je však slušnost Jan  Čulík
5. 10. 2006 Ruce pryč od Kotrby!
5. 10. 2006 Ruce pryč od Čulíka! Jan  Rovenský
4. 10. 2006 V Británii se už nesmí na veřejnosti demonstrovat
22. 11. 2003 Adresy redakce
6. 10. 2006 Hospodaření OSBL za září 2006

O českých tajných službách RSS 2.0      Historie >
7. 10. 2006 Zpravodajské dezinformace v médiích pokračují - hrozí snad před volbami výjimečný stav? Štěpán  Kotrba
2. 10. 2006 PEN klub: kámoši kámošů našich rozvědčíků Štěpán  Kotrba
30. 9. 2006 Buněčné dělení a slučování špiónů Štěpán  Kotrba
8. 9. 2006 Česká vojenská rozvědka přiznává, že Al-Kajda měla sloužit proti Rusům Štěpán  Kotrba
3. 9. 2006 Ožralý soudce se vrací Štěpán  Kotrba
1. 9. 2006 Policejní odposlechy Klausových poradců: RRTV zahájila s Českou televizí správní řízení Štěpán  Kotrba
31. 3. 2006 Respektovaný fízl Štěpán  Kotrba
17. 9. 2004 Velké policejní ucho Štěpán  Kotrba
9. 1. 2004 Proč prodávat zlatá vejce Telecomu? Štěpán  Kotrba
13. 11. 2003 Odposlech, "státní orgán" a možné melouchy Ivan  David
30. 10. 2003 Srba: Mrzena má více rozumu než vedení České televize Štěpán  Kotrba
14. 7. 2003 Kdo dnes může bez povolení odposlouchávat i poslance? Štěpán  Kotrba
1. 7. 2003 Kauza Srba: shovívavost soudu nebo mediální kalkul? Karel  Mašita
30. 6. 2003 Za přípravu vraždy dostal Srba osm let Štěpán  Kotrba
13. 3. 2003 Srba a konec vojenské rozvědky v Čechách Štěpán  Kotrba

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
7. 10. 2006 Zpravodajské dezinformace v médiích pokračují - hrozí snad před volbami výjimečný stav? Štěpán  Kotrba
7. 10. 2006 Citát dne - včerejšího   
3. 10. 2006 Vláda nedostala důvěru, 97 poslanců není většina Štěpán  Kotrba
2. 10. 2006 PEN klub: kámoši kámošů našich rozvědčíků Štěpán  Kotrba
2. 10. 2006 Mladá fronta Dnes přišla v neděli večer na to, co Britské listy napsaly už v sobotu ráno... Štěpán  Kotrba
30. 9. 2006 Buněčné dělení a slučování špiónů Štěpán  Kotrba
30. 9. 2006 Langerovo Watergate: Novinářská inspirace pro politiky Štěpán  Kotrba
29. 9. 2006 Aféra odposlechů politiků a novinářů Milan  Bouška
29. 9. 2006 Tisková konference vlády - politické odpovědi a novinářské dotazy...   
29. 9. 2006 Zpackané Langerovo Watergate na Primě Štěpán  Kotrba
26. 9. 2006 Trapas s odposlechy - přání otcem myšlenky Ladislav  Žák
25. 9. 2006 Kouřové signály odposlechů Irena  Ryšánková
25. 9. 2006 Odposlechy: K čemu ten údiv a rozhořčení ?! Ladislav  Žák
23. 9. 2006 Atta je opět v Praze? Štěpán  Kotrba
23. 9. 2006 Teroristický útok musí mít novinářskou hodnotu Jan  Čulík