Řápková, ti, co se nemohou bránit, a exekutorské zisky

15. 5. 2009 / Petr Wagner

Jedním z nejjistějších výtahů k politické moci je v ČR nasazování na Romy, Ukrajince, Vietnamce či jiné "cizáky".

Paní Řapková hodlá podat trestní oznámení pro pomluvu na ministra Kocába. *) Pojďme se trochu podívat na meritum věci a její osobu.

Proslavila se exekucemi sociálních dávek při jejich výplatách. Tento většině národa sympatický čin měl ovšem několik parametrů, které lehce zapadly. Kenom část z postižených byli Romové. Ostatní byli "bílí" lidé.

Co je ovšem mnohem podstatnější je to, že průměrný dluh byl 700 Kč a průměrný zisk pro exekutora byl 7 500 Kč ZDE.

Jinými slovy radnice získala destitisíce a exekutor statisíce. Exekutor byl zcela jistě náhodně vybrán, jako v jiném případku paní starostky jak uvedu dále. Celkový dluh vůči městu všech "neplatičů" byl okolo 30 00 Kč, viz výše. Skutečně částka, která vyžaduje zcela nekompromisní existenční likvidaci těchto lidí. Fajn. Ale co budou dělat teď? Harakiri?

Rychle si najdou v Chomutově práci? Nebo budou rezignovat na jakoukoliv snahu žít v této společnosti na legální straně a zajistí se po svém? Já nevím. Ale pokud budu dlužit tisíce a někdo mi zabaví majetek v řádu miliard (případ exekuce majetku České armády) ZDE tak je asi něco špatně.

Ta informace, že někteří neplatiči dlužili pět stovek a exekutor jim zabavil pět stovek plus svojí zákonnou odměnu 7 500 Kč nějak zapadla.

Ovšem paní starostka je vůbec zajímavá osobnost. Její aktivity, dost podezřele výhodné směrem některým podnikatelům již prošly takřka všemi médii. Viz kamencové jezero v BL, ale i v ČT ZDE.

Samozřejmě indicie nestačí na soud, natož na odsouzení. Takže je "nevinná". Celý areál za 21 000 Kč měsíčně na řadu let a náhodou firmě člena samosprávy je totiž v Čechách běžná praxe.

Paní starostka se bude soudit s Kocáběm. Paní starostka se nejspíš octne v parlamentu.

Bude zřejmě dál válčit s těmi, co se nemohou bránit, takže vítezství je jisté (Romové, Vietnamci, Ukrajinci)., Takový postoj je hlavní kvalifikací našeho moderního člena zákonodárného sboru. Jenom bych doporučoval se podívat na osud pana Čunka. Zlikvidoval sebe, stranu i vládu.

A na nenávist k Romům a jejich deptání jsou u nás kvalifikovanější. Např Dělnická strana. Pokud paní starostka chce jít do politiky, doporučoval bych jí poněkud více se učit konsensualitě a nalézání skutečných řešení. Inkaso 8 000Kč za 400 Kč dluhu tím není.

*) Pozn. JČ: Znovu se ukazuje, že paragraf trestního stíhání za pomluvu vážně omezuje svobodu projevu. Civilizované demokracie ho dávno zrušily. O pomluvu se v rozumném právním systému mohou vést pouze občanské spory. ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 15.5. 2009