Ostouzená Milada Horáková

5. 6. 2009 / Michal Kuklík

Co kdybych já teď posílal předsedovi Číny depeše, aby sem na Klause a Topolánka naházel nějaké atomovky?

V České televizi teď vysílají na pokračování dokument o procesu v roce 1950 se skupinou záškodníků kolem národní socialistky Milady Horákové. Komunistický tajemník Filip si v televizi písemně stěžoval ještě před jeho uvedením, že je nevyvážený, a že komunistům odradí kunčafty v blízkých volbách do Evropského parlamentu.

Filipa nechápu. Dokument je sestavený hlavně z dobových záznamů obrazem a zvukem. Proč si tedy komunista Filip už předem stěžuje na jeho stranickost? Dokument přece většinou pochází z doby největší slávy a vzepětí moci komunistické strany v Česku -- proč se tedy komunistickému tajemníkovi nelíbí?

Ukazuje, jak směšná, roztříštěná a marná byla tehdy opozice proti moci komunistů.

K procesu s Miladou Horákovou mám dvě prostoduché poznámky --

Která vláda lidu je legitimní? Ta, se kterou lid souhlasí, kterou podporuje. Byla vláda komunistů v Česku v roce 1950 legitimní? Nebo to byl od února 1948 teror pár pučistů podporovaných pár deklasovanými lumpy?

Jak říkal hrabě Kocharowski, "Tedy vyřízeno k dennímu pořádku." Každý revoluční režim má s tím potíže. Revolučním násilím si udělal tolik nepřátel, že později neví, jak je zpacifikovat a přejít k dennímu pořádku.

Komunistům se nikdy nepovedlo přejít po revoluci k dennímu pořádku tak, jak se to povedlo vládcům po revoluci v Británii, USA, Francii (tam asi po stu letech), ... Revoluční moc komunistů všude přešla ve frašku.

Jaká je moc hodnotících slov? Měli bychom o soudním procesu z roku 1950 mluvit tehdejší řečí? Měli bychom o dnešku mluvit řečí z roku 1950?

Dostali se komunisté v Česku k moci násilím proti lidu tak jako Napoleon, Franco, Pinochet? Nebo s podporou lidu tak jako Lenin, Hitler, Castro, Mao Ce-tung? Nepochybně ji po létech ztratili, ale měli ji ještě v červnu 1950?

Slovníkem z roku 1950 v roce 1989 v Česku zvítězila kontrarevoluce. Mohou z toho komunisté vinit někoho jiného? Jak říká lidový vůdce Václav Havel, "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí!" Moci západních imperialistů se povedlo nevyrobit si mocné nepřátele. Komunisté svůj majetek nebránili. Ani sami sobě nepřiznávali, že je jejich. Tvrdili, že to je majetek lidu! A nikdo nakonec nevěděl, jak to vlastně je.

Dramaturgii procesu s Miladou Horákovou a spol. propracovali komunisté jako velké divadlo urbi et orbi. Podléhám chorobně propagandě? Televizní dokument mě přesvědčuje, že komunisté při procesu opozici strašně zesměšnili.

Západní imperialisté a sovětské Rusko byli velcí nepřátelé. Milada Horáková plánovala válku západních mocností s Ruskem.

Byla moc komunistů v roce 1950 v Česku legitimní? Měla revoluční moc právo hájit se proti nepřátelům?

Měli komunisté raději zavřít Horákovou do blázince? Co kdybych já teď posílal předsedovi Číny depeše, aby sem na Klause a Topolánka naházel nějaké atomovky?

Proč sedí prokurátorka Ludmila Brožová v base? Nikoliv proto, že se nechutně rozkřikovala při soudu s Horákovou. Sedí, protože Rusové prohráli studenou válku se západními imperialisty a Češi jsou teď poskoci Západu.

Ludmila Brožová je tak zpracovaná dnešní propagandou, že sama sebe vidí jako zneužitou oběť komunistů, oklamanou jimi ve své víře.

Moc imperialistů v USA má podporu lidu USA. Podpora komunistů v Rusku dávno zanikla. Byl nádherný Gruzín Stalin typický komunista, nebo typický Rus v tradici Ivana Hrozného a Petra Velikého?

Veškerá moc vychází jen z majetku. Komunisté ho všechen zabrali a tím si lid znepřátelili. Moc nemajetných je protimluv.

Tajemník Filip teď hlásá, že komunisté jsou pro pluralitu forem vlastnictví.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 5.6. 2009