Nestrkejte svůj rypák za naše hranice

2. 10. 2009 / Štěpán Kotrba

Člen Rady ČTK za ODS PhDr. Ondřej Šefčík, Ph.D., jinak vedoucí Ústavu jazykovědy Filosofické fakulty Masarykovy university a člen Akademického senátu Filosofické fakulty MU, si představuje mediální diskurz velmi svérázně. Dokázal to nejen na mimořádném zasedání Stálé komise pro sdělovací prostředky Parlamentu, která si pozvala Radu ČTK na vysvětlení jejich iracionálních právních kroků, souvisejících s volbou nového generálního ředitele. Zde byl několikrát napomínán, ačkoliv Rada je ze své činnosti Parlamentu odpovědná.

Moravský svéráz vyplývá ale i z Šefčíkovy emailové odpovědi na dopis ředitele zpravodajství Slovenské televize Šmihuly, který radní ČTK upozornil na nepravdivost řady výroků v českých médiích na adresu Radima Hrehy.

Vážený pane, vyzývám Vás i další Vaše kolegy, aby přestali strkat nos do výlučných kompetencí Rady ČTK. Do volby pana Hrehy je něco občanům pouze České republiky a jako členové Rady ČTK si informace o kandidátech zjišťujme sami. Výrazně překračujete meze vkusu a slušnosti. Šefčík

Tato slova napsal Šefčík z univerzitního emailu. Je s podivem, že se stejnou vehemencí akademický funkcionář Šefčík neuplatnil vůči Tomáši Cwitkoviczovi, který se žlučovitě s neznalostí sobě vlastní opět pustil do komentování Hrehova působení na Slovensku v článku Lidových novin "Manažer na míru" a v článku slovenského serveru Mediálne "Hreha skončil v ČTK ešte rýchlejšie ako v STV".

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 2.10. 2009