APEL OBČANŮM:

Fotografujte ničení lesa motorkáři a posílejte snímky policii

11. 9. 2010 / Boris Cvek

Přes policejní akci s vrtulníkem a policejními vozy na výjezdech z ježnického lesa, kterou přislíbilo Prezidium PČR a která se skutečně 21. srpna v sobotu odehrála (aniž by Policie ČR zveřejnila tiskovou zprávu o výsledcích této akce, což mne moc mrzí), dnes jsem vyfotil v lese čtyřkolkáře (bez helmy a s viditelnou tváří) s malým dítětem. Nejprve mával, potom ale zastavil a obrátil se a začal řvát na les "Vylez, ty debile s foťákem!", což po něm opakovalo pak i to dítě. Znovu apeluji na běžné občany, procházející se v lese, aby takovéto porušování zákonů fotili a posílali policii i místním politikům.

Rád bych upozornil veřejnost na velice záslužné facebookové stránky "Nechci zničený les v Brdech ani nikde jinde -- stop illegal offroads!", na nichž jsou uveřejňovány fotky motoristů, devastujících naši přírodu neuvěřitelně bezohledným a mimo vší pochybnost zločinným způsobem. Každý občan, který vyfotí někde u nich v lese toto porušování zákona, může poslat tyto fotky na kontaktní adresu těchto stránek: stopoffroad@gmail.com. Člověk by řekl, že k základní slušnosti vychovaní lidé by se nikdy nemohli k tak odpornému chování, jako je ničení přírody motorovými vozidly proti platným zákonům tohoto státu, snížit, tím méně se jím veřejně chlubit na internetu, jak to tito zločinci běžně dělají. Úroveň zločinných motoristů lze však poznat z několika citátů, které jsem převzal z "Offroad Forum" (odkaz na toto fórum uvádím níže):

"Tuleten Boris bude pěknej hajzl... Kde na ty svý cancy, buzerování, votravování úřadů a rádobyfolozofický úvahy bere čas?...dyž studuje tak náročnej obor?... Takvýdle pišusové by měli dostat přes držku s železnou pravidelností....každej tejden...aby pro samý lízání si ran neměli na todle čas..." (BC: To je o mně. Autor: paramount2, strana diskuse 38, 28.8.2010 14:56).

"to paramount-mám pocit že Boris už nestuduje ale vyučuje-a f pracovní době vypisuje takové kokotiny což svědčí o jeho pracovní vytíženosti-a podobní nemakačenkové dostanou od ministra školství příští rok přidáno..." (BC: Zase o mně. Autor: tramp, strana diskuse 38, 29.8.2010 11:40).

"Mlokova adresa brzo bude, tak se doufám přídáš s trestním oznámením. Oni píšou že jim jde o ilegální offroudění, ale v jejich zabedněné hlavě asi nedochází co a hlavně kde to je. A pak se sami dopouštějí ilegálního jednání. Jako tvůj případ. Jen to že dávají někam fotografie, bez souhlasu autora (je jedno že je to miniatura s odkazem na zbytek) je nelegální jednání. A je zajímavé, že počet lidí kterým se tyto stránky na FB líbí se snižuje. Což se samozřejmě hned změní jak si toto mlok přečte a udělá si hafo nových registrací na FB a tudíž simatizantů." (BC: mlok = Nechci zničený les v Brdech ani nikde jinde -- stop illegal offroads!, Autor: grizlyII, strana diskuse 38, 30.8.2010 9:13 )

"kurva ten zmrd už tu diskuzi smazal..... copacopa my se něčeho bojíme..?" (BC: ten zmrd = mlok, Autor: tramp, strana diskuse 39, 30.8.2010 19:04)

"Mločí ksicht zase smazal všechny moje příspěvky, a mé otázky jsou stále bez odpovědi. Tím že moje příspěvky maže si to jen zhoršuje. Celá diskuze už je totiž monitorována. Tak se mloku máš na co těšit, právníci si jen mnou ruce." (Autor: grizlyII, strana diskuse 39, 31.8.2010 0:39)

"Hele organizuje tu někdo tu sbírku na právníka, který toho vola zažaluje? Docela bych pár pětkama přispěl. Mám za to, že takovéhle mloky je třeba zašlápnout hned, než se nám tu začnou množit." (Autor: šroubek, strana diskuse 40, 31.8.2010 11:17)

"Rozhodně "ANO"!!!...už je třeba mlokovi přistříhnout křidla....teda blány a ocas ......sám tam mám v te jeho soukromě veřejné galerii hafo svých fotek." (Autor: prcek Dave, strana diskuse 42, 31.8.2010 20:37, BC: stránky "Nechci zničený les v Brdech ani nikde jinde -- stop illegal offroads!" fungují dosud i na principu, že přejímají anonymní fotky/videa z internetu, jimiž se zločinci v lesích chlubí svými zločiny, na těch fotkách/videích zaznamenanými. Upozorňovat na takové fotky a archivovat je, to je zcela ve veřejném zájmu. Nemluvě o tom, že o takové fotky/videa stejně jako o fotky/videa jakýchkoli jiných provedených zločinů, by se měla vážně zabývat Policie ČR a celostátní média.)

"jasně, s tím naprosto souhlasím. nicméně pokud bude potřeba, na právníka v tomto případě rád přispěji - by mě zajímalo, co ten čurák udělal pro přírodu konkrétního, mimo pičování na fakbúku a kradení fotek - a jen malá odbočka k těm cikloušům: byl sem teď na dovolené v České kanadě a na procházce (podotýkám, že rád chodím pěšky na vejlety, offem na vejlety, na silniční i enduro motorce na vejlety, na MTB taky na vejlety a kdybych měl čas, tak mám určitě i 4kolku, ale tu si občas jen půjčuju od bráchy) sem zmrdal 4 kokoty co jezdili na MTB mezi stromy-to teda nemám rád na jakýmkoliv prostředku a ještě k tomu v chráněným území, čuměli jak piče, ale neřekli naštěstí pro ně nic a mrskali hned na cestu, asi proto, že sem měl sebó to moje štěně" (Autor: EL PANELL, strana diskuse 42, 1.9.2010 21:39)

Všimněte si, prosím, té češtiny a způsobu uvažování.

Odkaz na stránky proti ilegálnímu ničení lesů zločinnými motoristy: ZDE

Offroad Forum: ZDE

(dole je třeba překlikávat na stránky jejich "diskuse", dávám odkaz na stránku poslední, čili 42)

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 10.9. 2010