Nebezpečná hra Radka Johna

2. 12. 2010 / Petr Jánský

Chce odvolat policejního prezidenta Oldřicha Martinů a neřekl o tom svému nadřízenému. Narychlo zaměstnal bývalého náměstka policejního prezidenta Viktora Čecha. Premiér i prezident Klaus jsou ve střehu. Zatím Martinů podrželi a Johna přibrzdili.

Viktor Čech nejprve neřekl vůbec nic. Teď se svěřil Právu a bác: Celostátní policejní ředitelé zvažují odchod. Poplašná zpráva? Hroutí se Policie ČR? Nikoliv. Podle Čecha jen málo peněz v resortu.

Sledujte se mnou: Vláda přijala úsporná opatření. Každý ministr musel škrtat. Škrtalo i ministerstvo vnitra, John plnil koaliční dohodu. Oldřich Martinů plnil příkaz Johna. Čecha se škrty dotkly, prezident mu nekoupil hračky, pardon počítače. Čech se urazil a beze slova odchází. John ho zaměstnává. Čech do Práva začne mluvit za ostatní policejní ředitele a destabilizuje resort.

Závěr je prostý. Pokud Nečas trvá na škrtech na ministerstvu vnitra, Oldřich Martinů nechť dostane odměnu za plnění rozkazu. A Vladimír Čech nakopaný zadek za kecy do Práva. Jestliže Radek John takto situaci nepřečte, jde mu o krk.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 2.12. 2010