Zločinci na motorkách jsou opět v krnovských lesích

14. 3. 2011 / Boris Cvek

Zločinci na motorkách jsou opět v krnovských lesích. Je první den s opravdu jarním počasím a kromě pomalu probouzejícího se keříčku lýkovce jsem v lese potkal spoustu čerstvých stop po motorkách, pak dokonce motorkáře na žluté motorce, měl bílou helmu a světle modré tepláky v socialistickém stylu - jel až nahoru na hřeben lesní školkou s malými stromky.

Bohužel jsem neměl foťák, tak jsem se k němu přiblížil a aspoň jsem mu vynadal, než stačil ujet. Brzy poté se objevila banda kluků s fošnami a uprostřed lesní školky si začala stavět dráhu na kola. Měli tam i motorku, kterou na mé naléhání vyvedli ven z lesa, ale dráhu jsem jim už neměl to srdce vymlouvat. Třeba je to brzy přestane bavit (dříve než se tam někdo zabije či zraní) jako nás kdysi nakonec všechno v našich dětských projektech.

Kdyby ovšem stejně jako kdysi chodili i dnes myslivci pěšky po lese, asi by to klukům zatrhli - a vůbec by projevili pěším chozením skutečnou péči o les (dnes jezdí do lesa džípem za smradu a hluku a zabíjení živých tvorů, lezoucích po zemi).

Inu, je třeba zase brát foťák a fotit. Pro ty, kdo mi ve spoustě mailů loni vyjadřovali soustrast, že mne někdo za mou činnost proti motorkářům zbije či zabije, mám špatnou zprávu: jsem zdráv, nikdo se mne ani fyzicky ani verbálně nedotkl a budu pokračovat dále navzdory zbabělosti jiných.

Možná si mne nakonec začnou vážit i samotní motorkáři. Kdo se bojí, nesmí do lesa. Kdo se nebojí, ať si vezme foťák a fotí zločinné motorkáře, porušující platné zákony tohoto státu, jejich fotky pak nechť jsou posílány do médií a Policii ČR.

Pokud jde o policii, pište raději na vyšší místa, protože ti nižší vám jenom vysvětlí, že "nic nemohou dělat", zatímco z vyšších míst se dá vyvolat např. vrtulníková akce nad lesem, jak proběhla letos v létě na Ježníku na můj popud - tím popudem byl dopis na samotné Policejní prezídium ČR.

Zachraňte ježnický les před motorkáři

Automobil v ježnickém lese

Fotografujte ničení lesa motorkáři a posílejte snímky policii

Kdo požaduje dodržování zákona, je "bonzák a práskač"

Drž hubu! Zákony se tu dodržovat nebudou

Motorkáři do lesa nepatří, tak je vyfoťte

Boj s motorkáři v lesích zesílil, policie v pohotovosti

Co si občané nevydobudou, to nebudou mít

Bezohledné ničení lesů jako obraz morálního zdraví národa

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 14.3. 2011