V současnosti je pravice mnohem horší než komunistická strana

17. 5. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Jsem antikomunista, považuji komunismus a zejména jeho realizace v dějinách 20. století za cosi svrchovaně zločinného. Nemám rád KSČM, považuji ji za stranu normalizačních hodnot a normalizační mentality (ale totéž se dá říci také o Václavu Klausovi a mnoha lidech v ODS) a přeji si, aby zanikla.

Ale v současné situaci je pravice (a v roce 2010 jsem do Sněmovny volil ODS), bratříčkující se s VV a glorifikující lidi, jako je Drobil, nebo nastolující osobní "ekonomické zájmy" jako normální cíl snažení českého politika, mnohem horší než KSČM.

Jsem antikomunista, považuji komunismus a zejména jeho realizace v dějinách 20. století za cosi svrchovaně zločinného. Nemám rád KSČM, považuji ji za stranu normalizačních hodnot a normalizační mentality (ale totéž se dá říci také o Václavu Klausovi a mnoha lidech v ODS) a přeji si, aby zanikla. Ale v současné situaci je pravice (a v roce 2010 jsem do Sněmovny volil ODS), bratříčkující se s VV a glorifikující lidi, jako je Drobil, nebo nastolující osobní "ekonomické zájmy" jako normální cíl snažení českého politika, mnohem horší než KSČM.

Jsem antikomunista, ale nikoli fanatický antikomunista, jak si někteří myslí.

Nejnovější průzkum veřejného mínění, v němž má ČSSD+KSČM 126 hlasů, mne velmi těší a kdybych si měl vybrat, přál bych si takový výsledek voleb a takovou vládu. Vládu ČSSD a KSČM. Za toto mé přesvědčení nesou plnou odpovědnost strany současné pravicové koalice, která je jednoznačně nejhorší politickou formací po roce 1989.

0
Vytisknout
9143

Diskuse

Obsah vydání | 19. 5. 2011