Druzí půjdeme my

25. 8. 2011 / Lukáš Lhoťan

čas čtení 1 minuta

To, na co poukazujete v komentáři "Romové jsou Češi" je nemoc celé Evropy. Je to důvod, proč je problém s integrací přistěhovalců, včetně problému se vztahem k muslimům, a také problém se vztahem k menšinám v rámci Evropy.

Je to rozdíl oproti USA, kde se získáním občanství či pobytu stáváte Američanem a většina společnosti se tak k Vám tak i chová. Naopak v evropské společnosti je stále pod povrchem v mnohých zemích přítomná mezinárodnostní nenávist. Mohl bych vyprávět desítky zážitků svých přátel a kolegů, co nejsou etnickými Čechy, jak se k ním lidé chovají nejen ve společnosti, ale i na úřadech apod.

Řeknu Vám osobně , zažívám při přednáškách a na veřejnosti mnoho projev; nenávisti a zášti, a to jen proto, že řeknu jsem muslim. Člověk si mnohdy připadá, jako by bylo po bitvě na Bíle hoře a on řekl "jsem protestant". Přitom je naše rodina prakticky celá tradičního moravského původu, na rozdíl od mnoha vyznavačů čisté rasy.

Obávám se, že vzhledem k již než zřejmému ekonomickému a společenskému úpadku Evropy, je hrozba nového nástupu nějaké nenávistné ideologie víc než hypotézou. A jak říkává jeden můj židovský přítel, "je jedno, kdo půjde první, neboť druzí půjdeme my."

0
Vytisknout
13609

Diskuse

Obsah vydání | 26. 8. 2011