Nejspíš jsem paranoidní...

16. 5. 2012

čas čtení 2 minuty

Nemám tušení, zda David Rath korumpoval, byl korumpován nebo manipuloval přidělování zakázek. Je to možné, po tolika letech v české "politice". Něco mi tu ale přece jen nehraje.

Po šestiměsíčním vyšetřování bylo zatčeno 8 lidí. Důkazy jsou, podle státní zástupkyně, která na mne působí důvěryhodně, velmi pádné. Proč tedy již dříve nepožádala o zbavení poslance Ratha imunity a o jeho vydání k trestnímu stíhání?

To je přece jasné, řeknete, chtěli ho nachytat při činu.

Jenže - když byly důkazy tak pádné, má toto chycení zloděje za ruku jediný přínos: policie ho může ihned zatknout a stačí jí pouze souhlas -- předsedkyně PS paní Němcové. Následuje naprosto neuvěřitelné divadlo v podání "zpravodajců" ČT1, ČT24 a Novy.

Jen jedna perlička z ČT24: v relaci zaznělo prohlášení D.Ratha, že je připraven vzdát se všech funkcí, aby nepoškodil ČSSD. V následující minutě Rathův velký příznivec Martin Komárek (MFD) prohlásil, že Rath bude přinucen vzdát se svých funkcí, ale že se bude jistě snažit zachovat si poslanecký mandát. Co dodat.

Spektakulární zatčení a následná mediální štvanice mají ovšem pozoruhodné načasování. Jen několik týdnů po největší protivládní demonstraci od roku 1989, před dalšími celostátně organizovanými protesty a v době, kdy odbory, které snad získaly trochu sebevědomí, hovoří o generální stávce.

V tomto okamžiku nemohlo naše vládní kloakoličníky potkat nic lepšího než korupční aféra nejznámějšího opozičního politika, který o korupci často plamenně hovořil. Koukejte se, levice je ještě zkorumpovanější než my, čeho si myslíte, že dosáhnete, když budete dál požadovat předčasné volby. Nemáte šanci něco změnit, tak seďte na zadku a držte...

Mnoho lidí pod dojmem této aféry podlehne skepsi a přestane se angažovat. Z tohoto pohledu se ovšem jeví Rathovo tvrzení o politickém komplotu mnohem pravděpodobnější, tedy alespoň mně.

Asi jsem paranoidní...

0
Vytisknout
13338

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2012