Kalousek telefonoval na policii

29. 6. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Neuvěřitelné se stalo skutkem. Ministr financí Kalousek volal policejnímu vyšetřovateli v případu Parkanová! A pak ho prý překvapilo, když to tento vyšetřovatel zaprotokoloval a oznámil státnímu zastupitelství.

Žijeme tedy ve státě, kde nejen že jeden z nejmocnějších lidí v médiích napadá práci policie ve svém vlastním sporu, ale navíc ještě přímo volá policejním vyšetřovatelům v té samé věci a podle všeho jim i vyhrožuje vyhazovem od policie.

Komu všemu ještě Kalousek volal? Čeho se tak bojí?

To, čemu by zabránil, kdyby byl ze strany policie nebo státního zastupitelství případ Parkanová zastaven, je transparentní, veřejný soudní proces, kde by se ukázala pravda.

Člověk se zpravidla bojí toho, proti čemu nejvíce bojuje, v případě Kalouska je to tedy soudní proces a pravda. Bojí se jich natolik, že volá policejnímu vyšetřovateli ve svém vlastním případu. Je možné, že něco takového vláda ustojí?

Pokud ano, měl by každý příští novinářský rozhovor či komentář začínat připomenutím těchto věcí.

Protože dnes je už nad slunce jasné, že této vládě jde jenom o to, jak zajistit nerušené rozkrádání peněz mimo trestní odpovědnost -- a k tomu, aby bylo co krást, je třeba to vyždímat z chudých obyvatel ve jménu "fiskální odpovědnosti", což je při množství rozkradených peněz jenom směšné sousloví.

Zdá se, že vyrovnaný rozpočet nám může zajistit princip "padni, komu padni", kterého se před volbami tak zastával Petr Nečas.

Stačí, aby policie a státní zastupitelství měly možnost dovést případy před soud a soud nám řekl pravdu. Miliardoví zloději budou sedět ve vězení, státní kasa bude plná a spravedlnosti a právu bude učiněno zadost. V to nepočítaje, že moc zlodějů, kteří přijdou o pravidelný přísun miliard, se tím výrazně sníží a náš stát bude celkově ozdraven.

Kalousek mi vyhrožoval kvůli Parkanové, tvrdí detektiv ZDE

Ať si Kalouska policista Mazánek pozve sám ZDE

0
Vytisknout
19792

Diskuse

Obsah vydání | 2. 7. 2012