Protipalestinským postojem prohlubuje ČR svou mezinárodní izolaci

2. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

Kromě "bratrských" států, k nimž do roku 1990 patřilo i Československo, měl Sovětský svaz ve Valném shromáždění OSN tři hlasy: vedle SSSR i Ukrajinskou a Běloruskou SSR, i ty byly "samostatnými" členy OSN. Pro dnešní Bělorusy a Ukrajince (ale i většinu občanů Ruské federace) to byla potupa.

I Spojené státy americké mají nyní v OSN automatické hlasy. Je jich šest, kromě USA i hlas Panamy a čtyř tichomořských ostrovních států -- Mikronésie (108 tisíc), Marshallových ostrovů (59 tisíc), Palau (21 tisíc) a Nauru (9 tisíc).

ČR je jediný stát EU (a i Rady Evropy), jenž hlasoval proti [návrhu posílit postavení Palestinců v OSN].

Je to další krok Izraele (a USA a ČR) do mezinárodní izolace.

Petr Uhl, Protipalestinským postojem si ČR škodí

Pozn. JČ: Jak se mně kdosi v Británii ptal: Proč to česká vláda udělala? Jaký z toho může mít prospěch? Odpověď: Je to automatický tik, vláda leze do zadku Američanům stejně, jako lezla do zadku Sovětskému svazu. A stejně hloupě a nebezpečně škodí politikové, které skoro nikdo nepodporuje, České republice svým euroskeptismem. Nečasovo a Klausovo odmítnutí jet na udělení Nobelovy ceny Evropské unii je skandální. Co by byla ČR bez Evropské unie...? Ještě zapomenutější, než je dnes.

0
Vytisknout
8593

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2012