Do ČR se blíží mimozemská delegace

31. 12. 2012 / Ilona Švihlíková

čas čtení 5 minut

K České republice se blíží neznámý a neidentifikovaný letoun. Okamžitě se rozšiřuje zpráva, že se jedná o mimozemskou delegaci, která se -- prozatím z neznámých důvodů -- opozdila a nedorazila 21.12., jak bylo původně očekáváno.

K nám dorazí všechno pozdě, komentuje to lakonicky filozof Václav Bělohradský.

Prozatím nepropuká panika, neboť většina českého obyvatelstva se dívá na pohádky a konzumuje cukroví.

Český národ je přehnaně obézní, konstatuje Cikrt, nebude schopen před mimozemšťany prchnout. Proto jsme i navrhovali naší zdravotní reformu, která by ve své nákladově- finanční podstatě donutila obyvatele jíst podstatně méně, u některých seniorů dokonce přestat jíst vůbec.

Zmatek na ministerstvu obrany neumožňuje jednat. Karolína Peake se dobývá do své staré kanceláře a křičí u toho "moje, moje". Nečas si není jist, jestli je ministrem dočasně on, nebo jestli opět někoho nejmenoval a neodvolal v minulých hodinách.

Alexandr Vondra vytáčí své kontakty u americké CIA, se kterou je, jak sám říká, v běžném provozním styku.

Česká televize také nereaguje, protože, jak zní oficiální prohlášení -- nic o mimozemšťanech nezaznělo v Otázkách Václava Moravce, a to, co tam nezazní, to pro ČT neexistuje.

Začínají reagovat redaktoři deníků a týdeníků a rozbíhají kolečko reakcí kandidátů na prezidenta. Jedná se o zásadní téma, prohlašuje Erik Tabery, Respekt bude exkluzivně celou kauzu sledovat, už jen proto, že Bakala proti tomu nic nemá.

Daří se sehnat první kandidáty a dostat z nich vyjádření k dramatické situaci.

Jiří Dienstbier je připraven k jednání s mimozemšťany a trvá na dodržování mezinárodního (příp. i mezigalaktického) práva.

Miloš Zeman reaguje svérázně: nevím, který blb s tímto přišel, ale když Vás tak vidím, pane redaktore, mám tendenci Vás podezřívat.

Táňa Fischerová chce s mimozemšťany rozběhnout několik větších družstevních projektů.

Jan Fischer, jako obvykle, žádný názor nemá. Čeká na svůj poradní tým a na Chrenka. Bylo mi řečeno, abych se promlčel až do druhého kola, brání se.

Jana Bobošíková se snaží dostat do staré zbrojnice a bránit suverenitu naší země. Pomocí své tajné zbraně -- Jany Volfové -- vylamují kovové dveře -- a ocitají se v muzeu, kde dětské návštěvníky vyděsily k smrti.

Karel Schwarzenberg se mimozemšťanů neobává. V případě největší nouze se chystá jim předhodit několik nevolníků, kteří se k tomu přihlásili i v jeho volební kampani, např. Jiřího Menzela.

Ani Vladimír Franz nemá z mimozemšťanů strach. Prostě splynu s davem, hlásí.

Jiří Grygar nabádá, aby Franz v žádném případě nebyl prvním, kdo se s mimozemskou delegací setká. Mohli by nás všechny ostatní posuzovat podle něj a to by byla katastrofa, varuje.

Vyjádření Přemysla Sobotky se nepodařilo sehnat, protože stejně nikoho nezajímá.

Klára Samková -- Veselá bude podávat žalobu. Zatím neví na koho a proč, ale bude.

Tomio Okamura se vzhledem k vývoji již nechce stát prezidentem, ale prohlašuje, že je reinkarnací Velkého Vonta. Za pravého ježka v kleci, včetně plánku na létající kolo, je ochoten dát své Maserati.

Létající kolo může významným způsobem oživit náš průmysl a stát se dobrým artiklem i pro vyjednávání s mimozemšťany, prohlašuje Radek Špicar ze Svazu průmyslu a obchodu.

Ladislav Jakl s pohnutím oznamuje, že v nastalé panice Hrad i Václav Klaus lehli popelem.

Na Hradčanské náměstí se blíží hlouček lidí. Česká televize je na místě, ale není schopna podat zprávu. Neví totiž, zda se jedná o provládní či protivládní demonstraci, aby podle toho správně odhadla počet demonstrantů.

Dramatičnost chvíle dostupuje vrcholu. Neznámý letoun bude přistávat na letišti Ruzyně. Zmatení novináři, kteří si ještě nezvykli na nový název -- letiště Václava Havla, odjíždějí na Hrádeček.

Na letišti tak zůstává prakticky jen náš zpravodajský tým. A již to vidíme, nejsou to mimozemšťané. Jedná se o letoun čínské výroby Žou-hou, který čínská vláda věnovala Spojeným státům za to, že stále smí nakupovat americké dluhopisy a prodělávat na tom miliardy dolarů ročně.

Z letounu vystupuje poněkud zmatená Hillary Clintonová. Zřejmě má stále otřes mozku, jinak by si to těžko namířila zrovna k nám.

Při pohledu na název Letiště Václava Havla se otáčí a pronáší: Where the hell am I?

Další vysílání je přerušeno Petrem Hájkem, který radostně oznamuje: Václav Klaus povstal z popela. Je to fénix! Tím je podle něj jasně dokázáno, že ani on, ani Václav Klaus nepocházejí z opice. Petr Hájek oceňuje i jasný slovník Hillary a zdůrazňuje použití slova "hell", při spatření nápisu Václav Havel.

Chování Petra Hájka je nechutné, konstatuje Tomáš Sedláček s tím, že ihned uspořádá zcela spontánní demonstraci a napíše knihu o mimozemské ekonomii.

Hillary Clintonové se nakonec ujímá ministr zahraničí, kterého se podařilo přeci jen vzbudit. Karel Schwarzenberg se Hillary údajně snaží potěšit pohádkou Mrazík, na což bývalá americká ministryně zahraničí reaguje slovem: restart, restart.

Vondra je od Hillary pověřen zjistit, kde se skrývají Mrazíkovy ropné zásoby a na jaké technologii pracuje jeho metla. Ministryně kultury Hanáková k tomu dostala za úkol správně nastavit procesy.

A to je opravdu konec našeho exkluzivního zpravodajství.

0
Vytisknout
21871

Diskuse

Obsah vydání | 3. 1. 2013