Jakub Klouzal: Karel Schwarzenberg je odpovědný za ohrožení mého života

22. 1. 2013

čas čtení 2 minuty

Jakub Klouzal pracoval od roku 2008 jako ředitel odboru centrálních systémů a technologií na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Když tam odhalil korupci, byl zbaven zaměstnání.



"Slušnost pana Schwarzenberga je dle mých zkušeností jen slupka navenek, ale v konání se neprojevuje. Pan Schwarzenberg se často nezastane slušných lidí, kteří mu důvěřují, a přivede je tak do problematických životních situací. Můj případ není zdaleka jediný. Pan Schwarzenberg dosazuje na klíčová místa ministerstva lidi, o kterých ví, že spolupracují na ekonomických machinacích. Pan Schwarzenberg neodvolává lidi, kteří se na ekonomických machinacích podílejí a pan Schwarzenberg je velice špatný manažer.

Pan Schwarzenberg se obklopuje lidmi, kteří jsou špatní manažeři, a dosazuje na klíčové posty ministerstva lidi, kteří jsou nekompetentní. Tiskové oddělení MZV veřejnosti pod vedením pana Schwarzenberga lže a zametá jednu kauzu za druhou.

Pan Schwarzenberg se nijak zvlášť nezajímá o vnitropolitickou situaci země a pan Schwarzenberg se nechá velice jednoduše obelstít. Ty, kteří ho obelstili, netrestá. Neřeší vnitřní záležitosti ministerstva zahraničních věcí. Zaštiťuje se bojem za lidská práva, ale v tomto duchu často nekoná. Pan Schwarzenberg nerozumí provozu rezortu státní správy ani jinému modernímu provozu. Nikoho z lidí, kteří se účastnili korupčních kauz na MZV, Karel Schwarzenberg neodvolal. Ekonomické machinace na MZV nabyly za jeho vlády obrovských rozměrů a dějí se stále, přestože jsem na to pana ministra osobně upozornil.

Když zvolíte knížete, situace se v této zemi nezlepší. Oblast korupce je nejpalčivějším problémem této země a Karel Schwarzenberg jej neřeší a řešit nebude.

V současnosti připravuji trestní oznámení na Karla Schwarzenberga a jeho spolupracovníky a na další osoby podílející se na ekonomických machinacích v IT zakázkách na ministerstvu zahraničních věcí.

Pan Schwarzenberg mi vzkázal, že se mi nemá za co omlouvat.

Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat, napište mi na Jakub-Klouzal@seznam.cz"

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
25421

Diskuse

Obsah vydání | 24. 1. 2013