Miliony Evropanů jsou závislé na potravinové pomoci Červeného kříže

12. 3. 2013

čas čtení 1 minuta

Rodiny a jednotlivci v obtížné sociální situaci jsou v EU stále závislejší na charitativních organizacích, jako je Červený kříž. Bez jejich pomoci si nedokážou zajistit základní potřeby jako potraviny, vodu a přístřeší. Zatímco Německo je relativně krizí nepostiženo, země jako Španělsko jsou na tom stále hůře.

Dvě třetiny poboček Červeného kříže v EU začaly distribuovat potravinovou pomoc. Yves Daccord, generální ředitel Mezinárodního výboru Červeného kříže, v pondělí během návštěvy v Novém Dillí prohlásil, že distribuce potravinové pomoci nedosáhla v Evropě takové úrovně od konce 2. světové války.

Španělský Červený kříž poskytuje potravinovou pomoc třem milionům lidí v nouzi. Organizace musela zahájit sbírky už nejen na zahraniční, ale také na domácí pomoc.

Dokument publikovaný Červeným křížem konstatuje, že španělská pobočka jen vloni distribuovala 33 milionů kilogramů potravinových výrobků potřebným. 21 500 osob také podpořila při zajišťování vody a elektřiny, nebo při placení nájmu.

Rumunská pobočka poskytuje potravinovou pomoc založenou na darech od roku 2009. Tři miliony lidí žijí v absolutní chudobě a 40% populace v chudobě relativní. Červený kříž tu vloni distribuoval více než 500 000 kilogramů potravin více než 81 000 rodinám v nouzi.

Mezinárodní federace Červeného kříže také zmiňuje vzestup chudoby mezi bývalými příslušníky střední třídy. V Itálii vzrůstá počet bezdomovců, zejména z neúplných rodin, kde otcové často končí na ulici, když se snaží udržet základní životní úroveň svých dětí.

Podrobnosti v anglitině: ZDE

0
Vytisknout
10304

Diskuse

Obsah vydání | 13. 3. 2013