Alarmující je i zdravotní stav dětí

15. 1. 2014 / Jiří Bátěk

čas čtení 1 minuta

Britských listech se objevilo několik článků, které se zamýšlejí nad současnou pomocí státu mladým rodinám. Je v podstatě nulová a kdo má více než jedno dítě a nemá možnost materiální pomoci od svých rodičů, tak je to život opravdu složitý. Úsměvné jsou rady nutnosti spoření na stáří, neb důchodů nebude. Z čeho by finanční rezervy mladí rodiče asi měli tvořit?

Alarmující je ale zejména zdravotní stav dětí. Pro ukázku: v okruhu přátel máme 13 dětí, jejichž věk se pohybuje mezi jedním až čtyřmi roky. Z toho 7 dětí trpí buď atopickým ekzémem, nebo nějakou formou alergie. Své jistě vědí dětské doktorky.

Stručně řečeno: zdravé dítě je rovno zázraku a jako společnost pomalu ale jistě degenerujeme. Příčin je určitě více: nekvalitní strava a pitná voda, znečištěné ovzduší (kdo byl v malém městě či na venkově v otopovém období, ví své), očkování, málo pohybu...

České zdravotnictví je kapitolou samo o sobě. Vrcholem jeho "humanity" jsou poplatky za pobyt v nemocnici, kde se platí za kojence i doprovod. Znal jsem případy, kdy rodič strávil s nemocným dítětem v nemocnici i několik týdnů v kuse. Částky se vyšplhaly na několik tisíc korun. Již tak psychicky vyčerpaní rodiče byli ještě vysáváni nesmyslnými platbami.

Pokud rodina chce svému dítěti dopřát alternativní léčbu, která je při léčbě výše uvedeného velice účinná (např. tradiční čínská medicína, homeopatie...), musí to tvrdě platit a mnozí na to prostě nemají peníze. Pojišťovny samozřejmě nic neproplácí. Je to začarovaný kruh.

0
Vytisknout
13525

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2014