Stejně jako ruští senátoři, i čeští poslanci podpořili vraždění v Gaze

26. 7. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Skupina poslanců českého parlamentu navštívila Izrael, aby tam vyjádřila podporu vraždění, které provádí izraelská armáda na území Gazy. Učinila to v tutéž dobu, kdy podporu izraelskému vraždění civilistů v Gaze vyjádřila i delegace senátorů z Rady Ruské federace. Při návštěvě izraelského města Sderot napsal šéf delegace ruských senátorů Michail Margelov do návštěvní knihy: ""Восхищен мужеством и жизнестойкостью житителей Сдерота! Я не первый раз у вас в гостях. Вы - молодцы!" ("Jsem nadšen odvahou a hrdinstvím obyvatel Sderotu. Nejsem u vás na návštěvě poprvé. Jste molodci!!")

Nemocnice plné raněných žen a dětí v Gaze ani ruští senátoři, ani čeští poslanci nenavštívili.

Válečnými zločiny je nejen odpalování raket Hamasu na civilní obyvatelstvo Izraele, ale i vraždění dětí, žen a starců, které provádí na území Gazy izraelská armáda. Potíž je, jak svědčí nezávislí pozorovatelé, že rakety Hamasu skoro nikoho nezasáhnou, kdežto Izraelci už vyvraždili 900 lidí, většinu civilistů a mnoho z nich malých dětí. Jen naprostý cynik může podpořit izraelské vraždění, i vzhledem k tomu, že silové řešení je nesmyslné a slouží jen vnitropolitickému divadýlku. Kvůli vnitropolitické "popularitě" jsou vyvražďováni nevinní lidé.

K výtečníkům, kteří toto podpořili, patřili místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík (TOP 09), místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL), Robin Böhnisch (ČSSD) a Daniel Korte (TOP 09). Je toto skutečně rozumné vydávání peněz daňových poplatníků na takovéto "výlety"? Může klesnout úroveň a morálka českých politiků ještě hlouběji? Doufejme, že až někdo bude bombardovat jejich příbytky a zabije jim jejich děti, poslanci některé jiné země nepojedou vyjádřit podporu jejich vrahům. (JČ)

Podrobnosti ZDE

0
Vytisknout
9818

Diskuse

Obsah vydání | 29. 7. 2014