Nejsou pro Člověka v tísni a pro českou Amnesty International Palestinci lidmi?

2. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Může mi někdo vysvětlit, proč se [v českých médiích] v situaci válečného konfliktu mluví o "únosu" a ne o "zajetí" nepřátelského vojáka? ptá se na Facebooku Filip Outrata a pokračuje:

Rád bych přispěl nějakými penězi na pomoc obětem humanitární katastrofy v Gaze. Pro jistotu jsem se podíval na stránky naší největší humanitárky Člověk v tísni. O pomoci Gaze tam není ani zmínka, dokonce chybí i zmínka o samotné existenci této lidské tísně značně velkých rozměrů. Napadá mě: nejsou obyvatelé Gazy z pohledu ČvT v tísni? Nebo snad nejsou lidmi? Nebo jsou prostě na špatné straně politických preferencí šéfů Člověka v tísni? Tuším poslední možnost.

K tomu napsal na Facebooku Tomáš Bartonec: Filipe, my podporujeme Lékaře bez hranic / Médecins Sans Frontières (MSF), jsou tam. A Miško Brnický: U nás je možné pomôcť skrze charitu: ZDE

A Vít Souček: Ja jsem se zas tazal Amnesty International ČR, jestli bude nejaka kampan za zastaveni nasili v Gaze nebo jestli se i oni zucastni pochodu Prahou minuly tyden? Jsem byvaly prispevatel AI, tak jsem doufal v alespon kratkou odpoved a nic?

0
Vytisknout
8150

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2014