ČT vyškrtla jméno Zdeňka Bakaly z vysílání "kvůli času"

28. 11. 2014

čas čtení 1 minuta

Jeden čtenář Britských listů obdržel z České televize toto vysvětlení týkající se vyškrtnutí jména Zdeňka Bakaly z výroku Miloše Zemana:

K Vašemu dotazu ohledně reportáže z konference Hospodářské komory na téma 25 let svobodného podnikání, která se konala v Praze dne 13. listopadu 2014, si Vám dovolujeme sdělit, že celý projev prezidenta České republiky pana Miloše Zemana byl vysílán na programu ČT24 dne 13. listopadu 2014 od 12:40 hodin.

V hlavním zpravodajském pořadu Události dne 13. listopadu 2014 pak byla odvysílána reportáž „25 let svobodného podnikání“. Vzhledem k tomu, že šlo o reportáž do všeobecného zpravodajského pořadu, který má určitá specifika, jako je omezený časový rozsah reportáže a skutečnost, že způsob sdělování informací se musí dít způsobem srozumitelným pro co nejširší veřejnosti, byla reportáž sestříhána. Z projevu prezidenta České republiky pana Miloše Zemana stejně jako z projevu pana Václava Klause tedy zazněla v reportáži pouze klíčová slova, z nichž bylo zřejmé jejich hodnocení vývoje podnikání v České republice. Nešlo tedy o manipulaci, jak se domníváte, ale o zkracovací střih z časových důvodů.

S pozdravem a přáním klidného dne


Kamila Kaislerová
ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4

0
Vytisknout
10349

Diskuse

Obsah vydání | 2. 12. 2014