"Páchá Miloš Zeman trestné činy? Toho přece odvolat a stíhat nelze, je to prezident!"

16. 9. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Daniel Veselý předkládá ve svém článku absurdní argument, že trestné činy se nemají stíhat, pokud je páchá někdo populární, anebo pokud je podporuje větší část obyvatelstva. Mimochodem, schvalování trestného činu je podle českého trestního řádu také trestný čin.

Co to je proboha za monarchistickou představu, že když spáchá stařičký mocnář trestný čin, tak ho nelze odvolat a stíhat? V jakém monarchistickém předklonu to žijete? V osmnáctém století?

Co je to za Kocourkov?

Představte si, že by Miloš Zeman někoho zavraždil, nebo znásilnil dvouletou holčičku. Daniel Veselý by také argumentoval, že ho nelze trestně odvolat a stíhat, protože by to vyvolalo rozhořčení jeho stoupenců?

Česká republika se musí rozhodnout: Buď má zákony, které právem kriminalizují nenávistné verbální projevy, rasismus a vyvolávání nenávisti proti náboženství a etnickým skupinám, a pak má české soudnictví POVINNOST tyto trestné činy stíhat.

Anebo se česká společnost rozhodne, že tyto zákony dodržovat nebude - ať tedy ukončí pokrytectví, že je dodržuje, a ať je vyškrtne ze svého právního řádu a manifestačně se vyloučí z komunity civilizovaných národů.

Argumentem a výmluvou přirozeně není ani to, že trestné činy, které má české soudnictví stíhat, stíhat "nebudeme", protože existují na světě nějaké jiné země, které je také nestíhají.

Opakuji: No, co to je za Kocourkov?

Pachatelé verbálních trestných činů jsou drtivou většinou zbabělci.

Kdyby se Policie ČR a české soudnictví pochlapily a začaly lidi jako Klára Samková za vydávání knih, které naplňují skutkovou podstatu závažných trestných činů, a redaktory a vlastníky Parlamentních listů trestně stíhat, situace v zemi by se rázem zlepšila, protože  zbabělci by se neodvážili dál sprostě útočit na nevinné a bezbranné lidi.

0
Vytisknout
9137

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2016