Buržoazní demokracie, kterou vzýváte, má odpudivou tvář

29. 1. 2010

Vážený pane Čulíku,

nevím zdali jako "demokrat "jste ten povolaný, který bude rozhodovat o tom koho zločinecké struktury v rozporu s mezinárodním právem napadnou, či nikoliv, píše Petr Herout.

Pokud vím byli to před Vámi pánové Bush a Blair a jejich renomé se asi nedá hodnotit jako humánní. Dojímá Vás téměř k slzám případ pana Wonky, ale osud tisíců zabitých od Jugoslávie po Irák a Afghanistán Vás nezajímá, asi to bude tím, že sloužíte jiným pánům než rozumu a humanismu.

Buržoazní demokracie, kterou neúnavně vzýváte, má dnes natolik odpudivou tvář,že to chce silný žaludek.

Nejvíce se mi líbí, že za demokracii pokládáte stávající systém monopolu informací sloužící finanční oligarchii při rozvinuté politické korupci, která má formu ať už sponzorování narychlo vytvořených subjektů s barmunskou reklamou nebo kupování jednotlivých poslanců.

Vládnoucí politické struktury nakonec v dnešním kapitalismu hájí zájmy vykořisťovatelských tříd a zločineckých struktur.

Je s podivem, že ani BL se ani nepokusí vést kampaň za veřejnoprávní charakter médií placených z koncesionářských poplatků,kde dnes převládá vezkrze třídní propaganda.

Pokud nebude v kapitalismu důsledná kontrola významných finačních prostředků korporací či soukromníků zdaliá nejsou použity na politickou korupci včetně zákazu lobinku pro soukromné hospodářské subjekty,politické korupce se systém nezbaví.

Dnes je rovněž příznačná snaha se vyhnour zavedení institutu přiznání majetku, kde nositel značného majetku by musel dokázat jeho legální nabytí a pokusem ODS či ostatních "demokratických" vládnoucích stran navrhovat opatření ve smyslu o vlku a koze.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 29.1. 2010