Obama mladým lidem v Londýně:

Pokrok je možný

23. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


"Před několika měsíci jsem navštívil jednu mešitu a poukázal jsem na to, že našimi největšími spojenci jsou američtí muslimové, kteří jsou silně integrovaní a ekonomicky bohatí," řekl Obama.

Barack Obama naléhal na mladé lidi ve svém projevu v Londýně, aby odmítli pesimismus a aby vstupovali do interakce s lidmi odlišného přesvědčení, pokud chtějí dosáhnout ve světě změn.

Pěti stům představitelů mládežnických organizací řekl Obama v Londýně: "Chci vás požádat, abyste odmítli představu, že existují síly, které nemůžeme zvládnout. Jak říkal John Fitzgerald Kennedy, naše problémy vytvořili lidé a lidé je mohou také vyřešit.

Nikdy jste neměli k dispozici lepší nástroje pro dosažení změny. Odmítejte pesimismus, cynismus a vězte, že pokrok je možný. Pokrok ale není nevyhnutelný. Vyžaduje úsilí, disciplínu a přesvědčení.

Vyhledávejte lidi, kteří s vámi nesouhlasí, a to vám pomůže nalézt kompromis. Mělo by vás povzbuzovat, že se společenské postoje mění. To neznamená, že se mění dost rychle, ale měli byste dál vyvíjet nátlak a částečně dochází k těm změnám v důsledku odvážných lidí, jako jste vy."

Dodal, že i když existují lidé s "šílenou ideologií", pluralismus je důležitý. "Před několika měsíci jsem navštívil jednu mešitu a poukázal jsem na to, že našimi největšími spojenci jsou američtí muslimové, kteří jsou silně integrovaní a ekonomicky bohatí," řekl.

Podrobnosti v angličtině ZDE

USA
0
Vytisknout
8949

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2016