Domov důchodců Dobrá voda - smrt vysvobozuje

4. 1. 2010

Žel musím oznámit, že nová ředitelka Domova důchodců Dobrá Voda Jana Zadražilová nás 04.01.2010 odstřihne od internetu. Nebudu se tedy už moci věnovat tomuto webu, dělat RPM balíčky, komunikovat s Vámi. Budu holt celé dny koukat do zdi a pomalu umírat.

Zdroj: ZDE,

Dovoluji si upozornit na podmínky života těžkých invalidů a starých lidí ve značném počtu "sociálních" zařízení v České republice. Já se k této akci odhodlal na základě rozhodnutí nové ředitelky Domova důchodců Dobrá Voda Jany Zadražilové nás 04.01.2010 odpojit od internetu. Na internetu jsem životně závislý: tužkou či perem na papír už nejsem schopen napsat nic. Internet je pro mě životně důležité spojení se světem; rediguji internetový server. To mi má být od 4. ledna 2009 paní Zadražilovou znemožněno. Podrobnosti jsem vypsal ZDE, píše těžký invalida Miroslav Cyroň.

Pozn. red.: Miroslav Cyroň se v zoufalství obrátil v této věci na různé veřejné osobnosti. Zdeněk Škromach mu odpověděl, že paní náměstkyni kraje Ivanu Stráskou požádal o "prošetření a informaci". Petr Studenovský, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Jihočeského kraje, přislíbil, že problém bude "z pozice zřizovatele zařízení prošetřen". Pomoc přislíbil i redaktor Práva Mitrofanov. Činitelé KSČM Filip a Remek, krajská organizace KSČM a Haló noviny nereagovali.

Britské listy se obrátily emailem na ředitelku Domova důchodců Dobrá Voda Janu Zadražilovou se žádostí o vysvětlení, viz níže. Odpověď nedostaly.


Předmět: Vážná kritika poměrů ve vašem domově
Datum: Sun, 27 Dec 2009 00:55:52 +0100
Od: Jan Čulík
Komu: reditel@domov-dobravoda.cz

K rukám paní ředitelky Jany Zadražilové

Vážená paní ředitelko,
chystáme se zveřejnit vážnou kritiku poměrů ve vašem Domově důchodců od jednoho z jejich obyvatel. Než tak učiníme, žádáme vás o vyjádření. Zejména bychom byli vděčni za vysvětlení těchto skutečností:

1. Proč zakazujete obyvatelům vašeho domova důchodců připojení k internetu, vzhledem k tomu, že je to pro některé z nich jediná možnost, jak udržet lidský kontakt s vnějším světem?

2. Proč umožňujete sprchování obyvatelům vašeho domova důchodců pouze jedenkrát týdně?

3. Proč není možné, aby obyvatelé vašeho domova důchodců odřekli obědy a večeře, které jim nevyhovují? Proč musí platit za jídlo, které nechtějí konzumovat?

4. Proč se zaměstnanci vašeho domova důchodců chovají k jeho obyvatelům hrubě a nepřátelsky?

Předem děkujeme za vaše vyjádření. Rádi ho zveřejníme spolu s kritikou vašeho domova důchodců.

Britské listy (www.blisty.cz) jsou silně sledovaný internetový deník. Mají cca 200 000 čtenářů měsíčně. Není vyloučeno, že jakmile na tento problém ve vašem domově důchodců upozorníme, začne se o věc zajímat televize. Rádi bychom proto o věci informovali férově.

Čekám na vaši odpověď do 3. ledna 2010. Neobdržíme-li ji do té doby, vydáme kritiku vaší osoby i vašeho domova důchodců bez vaší reakce.

Děkujeme za porozumění.

S pozdravem

(dr) Jan Čulík
šéfredaktor
Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 4.1. 2010