Rusové bombardovali centrum Charkova několik hodin po předchozím smrtelném útoku

17. 7. 2023

čas čtení 1 minuta
 
Nejnovější raketový útok je součástí série útoků, které začaly v neděli ve dvě hodiny ráno a při nichž byl hlášen jeden mrtvý a čtyři zranění

 
Rusko pokračuje v útoku na Charkov: v neděli večer byly v centrální čtvrti slyšet hlasité výbuchy, jen několik hodin poté, co byl při předchozím útoku zabit jeden člověk a čtyři zraněni.

 
Gubernátor Oleh Synehubov vyzval lidi, aby se uchýlili do krytů. Rusko začalo ostřelovat severovýchodní ukrajinské město v neděli ve dvě hodiny ráno a vypálilo čtyři protiletadlové rakety S-300. Nikdo nebyl zraněn, protože dvě byly sestřeleny a další dvě dopadly na nádvoří.

Později v neděli večer Rusové udeřili znovu a vypálili další dvě rakety. Podle Synyehubova byl zabit jeden mladý muž a nejméně čtyři lidé byli zraněni. Nad charkovským náměstím Svobody a neoklasicistní budovou oblastní správy, která byla bombardována v prvních dnech invaze Vladimira Putina, byly vidět stopy páry.

Syněhubov uvedl, že nedělní obětí byl muž narozený v roce 1999, který pracoval v civilním podniku. Po úderu v Osnovjanské čtvrti města byli hospitalizováni tři lidé se zraněními způsobenými střepinami. Čtvrtý byl ošetřen na místě.

Podrobnosti v angličtině ZDE

O několik minut později došlo k dalšímu leteckému poplachu.

1
Vytisknout
3681

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2023