Pozor na banky!

17. 12. 2012

čas čtení 2 minuty

Je to přesně měsíc a jeden den, kdy jsem šla na pobočku mBanky, abych zrušila svůj osobní účet, píše Markéta Růžičková. Kvůli rozsáhlé informační kampani Britských listů jsem byla obeznámena s tím, jak snadno může každý z nás být zotročen tzv. neviditelnou rukou trhu, a právě proto mi dnes v diáři svítila zvýrazněná poznámka - !!!zkontrolovat starý účet!!!

Musím říct, že to, co jsem dnes zjistila, mě vůbec nepřekvapilo.

Účet zrušen nebyl. To, co bylo dříve i v případech mé akutní nouze nemyslitelné, se stalo skutečným a můj účet, jenž nepovoloval minusové zůstatky, byl najednou v mínusu.

Převedla jsem si všechny peníze sama již před samotným podáním výpovědní smlouvy a na pobočce mi bylo řečeno, že do měsíce bude můj účet deaktivován a zbylá částka (necelá koruna) převedená na číslo mého nového účtu, uvedeného v daném formuláři.

Uznávám, že se jednalo částečně o moji chybu. Měla jsem tam nechat alespoň padesátikorunu, ať si "chudáček sup" ještě něco odklovne, než zdráva odletím. Já jsem ale byla tak sobecká, že jsem si SVÉ peníze převedla všecky! Překvapením pro mě však bylo, že mi nebyl odečten nějaký nesmyslný poplatek za ukončení služeb, ale poplatek za výběr z bankomatu z předchozího měsíce, přestože až do zrušení účtu jsem za výběr hotovosti z bankomatu neplatila.

Inu, pomyslela jsem si, tak takhle se po novém zotročuje člověk. "Zázrak"...

Naštěstí se jednalo o banální částku. Zavolala jsem na informační linku, abych zjistila, proč nebyl můj účet doposud zrušen a sympatický hlas mi sdělil, že mi byl přičten poplatek za výběr z bankomatu za předchozí měsíc a účet bude zrušen, jakmile vyrovnám dluh vůči bance.

Nepodstatné otázky týkající se této náhlé změny v podmínkách jsem nechala stranou, jediné, co mě zajímalo, bylo, zda-li mě "věřitel" hodlal o této skutečnosti informovat. Že prý ano...

Kdy? To nevím. Třeba za šest let s exekuční páskou přes mých pár švestek...

0
Vytisknout
16662

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2012