Šéfovi britských konzervativců už podruhé ukradli jízdní kolo

7. 5. 2009

Šéfovi britských konzervativců už podruhé za posledních deset měsíců ukradli jeho milované jízdní kolo značky Scott, tentokráte od plotu před jeho domem v západním Londýně.

Poprvé zmizelo Cameronovo kolo, když si ho před deseti měsíci nepořádně zamkl k pouze metrovému železnému patníku před supermarketem Tesco v Notting Hillu. Tehdy zasáhl místní labouristický podnikatel, který využil svých místních kontaktů a kolo Cameronovi zloději vrátili.

Tentokrát si Cameron zamkl kolo k železnému plotu před svým domem. V sedm ráno tam ještě bylo, ale o hodinu později bylo pryč.

Cameron trvá na tom, že jezdí do Dolní sněmovny na kole. Poté, co mu nyní kolo bylo ukradeno, mu půjčil svoje Desmond Swayne, jeho parlamentní poradce. "Davidova potřeba byla větší než moje. Strana to ode mne očekávala," zdůraznil.

Cameronovo ježdění na kole je symbolem jeho ekologických postojů, ale zároveň to vyvolalo kontroverzi. Loni byl Cameron kritizován, když na kole projel opačným směrem jednosměrnou ulicí. Jeho ekologický image předtím poněkud poškodilo to, že za jeho kolem jezdil automobil se šoférem, který Cameronovi vezl kufřík s politickými dokumenty a boty. Poté, co to bylo zveřejněno, Cameron rychle doprovod automobilu se šoférem zrušil.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 7.5. 2009