Jak vyhrožuje poslankyně Řápková

30. 6. 2011 / Jiří Hrebenar

čas čtení 9 minut

Přinášíme pozoruhodnou korespondenci. Upozorňujeme, že na osoby činné ve veřejné a politické sféře platí jiný metr než na řadové občany. Politik si například nemůže stěžovat, že jeho odpověď občanovi byla zveřejněna. Nemá právo na její utajení. Veřejnost má právo posoudit, jak se politik, služebník občanů, vůči občanům, svým pánům, chová. A jak uvidíte z níže publikovaného, Řápková se chová skutečně pozoruhodně. (Pozn. red.)

Paní poslankyni Ivaně Řápkové se nelíbil můj článek, a tak využila možnosti napsat mi email se svými výhradami.

Na toto má samozřejmě každý právo. Je demokracie, a tak bych očekával, že zástupce lidu bude ctít odlišný názor. No jak to někdy bývá, šeredně jsem se spletl, píše Jiří Hrebenár.

V daném emailu na mně dotyčná zástupkyně lidu dožadovala zdokladování svých tvrzení. To jsem také udělal. Nikdy nepíši to, co není pravda. Mou odpověď paní poslankyni si můžete přečíst ZDE

Zhruba den na to mi paní poslankyně odpověděla emailem znovu, schválně si přečtěte, co paní poslankyně sděluje občanům. Výhrůžky jsou skryté jen velmi nedbale:

ZNĚNÍ EMAILU PANÍ POSLANKYNĚ ŘÁPKOVÉ:

Vážený pane, je skutečně s podivem, s jakou drzostí pokračujete v osočování mé osoby. I já bych Vám ráda poděkovala za čas, který mé osobě věnujete, ale mohu vás ubezpečit, že na váš blog jsem narazila zcela náhodně. Troufám si tvrdit, že databanka článků (viz nepřeberné množství odkazů ve vaší reakci), kterou disponujete, mě utvrzuje v tom, že jste mou osobou skutečně posedlý.

Dále si vás dovoluji upozornit, že je neetické zveřejňovat osobní korespondenci, nicméně díky vašemu nevhodnému přístupu jsem měla možnost se dozvědět, že jste Chomutovák a dokonce patříte mezi ty, co pobírají sociální dávky.

Tato informace by byla zcela nepodstatná, pokud byste mě neosočoval, ve vašem případě však může mnohé vysvětlit. Je např. možné se domnívat, že pokud si nebudete plnit své povinnosti, mohl by se vás jeden z mých legislativních návrhů snadno negativně dotknout...

Existují v zásadě dva přístupy lidí. Těch, kteří žijí v realitě, snaží se a v případě, že je jim poskytována pomoc, váží si jí. A pak je to přístup těch, kteří se vezou na vlně pomoci od státu, své neštěstí vyčítají ostatním, stále si stěžují a nejsou schopni nést odpovědnost za svůj život.

Racionální diskuse s vámi je v podstatě nemožná. Vaše právní vědomí je na bodě nula a požadovat od vás ověřování si skutečností je zřejmě zcela zbytečné. Snad ani nemá smysl komentovat jednotlivá vaše útržkovitá vyjádření, která vydáváte za argumenty, neboť se žádný z nich neopírá o relevantní skutečnosti. Média na rozdíl od vás spekulují a uvádějí hypotézy, vy ale tvrdíte, že se jedná o skutečnost.

Opakovaně vás žádám, abyste mi doložil důkazy pro vaše tvrzení, že jsem "nezákonnou činností zasekla v městském rozpočtu dluh ve výši 8 milionů korun."

Ivana Řápková

ODPOVĚĎ JIŘÍHO HREBENARE PANÍ POSLANKYNI ŘÁPKOVÉ:

Vážená paní poslankyně,

děkuji Vám za Vaši odpověď. Děkuji Vám také za to, že jste mi ukázala, jak demagogický a naprosto nereálný dokáže být zástupce lidu v Poslanecké sněmovně. Jsem doslova konsternovaný, co si jako poslankyně dovolíte proti Vašemu šéfovi. Jsem Vaším nadřízeným, jsem občanem této země, Vy jste ta, která byla zvolena hlasy lidu do svého postu. Vy jste také tou, kdo má mít úctu ke svému občanovi. Vy jste ta, co by měla skládat účty občanům za svoji činnost, nikoli já.

Možná je to pro vás, paní poslankyně, novinka, ale spolu s veřejným angažmá také nesete politickou zodpovědnost za své činy uskutečněné ve své funkci. Je téměř tragikomické, že zrovna Vy s Vaší studijní aférou mi píšete cosi o morálce a morálním jednání. Mám si tedy myslet o politické morálce to, co jste mi odepsala?

Ve své odpovědi jste se zachovala jako většina českých politiků. Arogantně jste odpověděla. Zřejmě tedy nechápete základní principy demokracie. To, že jste poslankyní, z Vás nedělá výše postavenou osobu. Opět jste dokázala, že meritu věci týkajících se sociálních dávek a sociálního systému absolutně nerozumíte. Nepobírám žádné sociální dávky. Ve své odpovědi uvádíte nepravdy. Pobírám pouze příspěvek na péči, na který mám ze zákona nárok, dále pobírám příspěvek na provoz motorového vozidla, na který mám také ze zákona nárok.

Jak si dovolujete svého občana nazývat neplatičem, já Vás také nenazývám příhodnými přívlastky. Přestaňte prosím kriminalizovat mou osobu. Opět směšujete ve své odpovědi dvě neporovnatelné věci. Ohrazuji si Váš tón, že jsem mrzkým pobíračem sociálních dávek. Není to pravda. Za další také jako poslankyně nemáte právo lustrovat občany odkud jsou, nebo jaké pobírají dávky. Mohlo by se stát, že tímto svým jednáním překračujete své pravomoce nebo zneužíváte kontaktů, které jste na městě měla. Obojí je v demokratickém světě nepřijatelné.

V mé odpovědi na Váš dopis jsem pouze uvedl odkazy na videa, ve kterých se hovoří o Vaší osobě a Vašich aférách. Chápu, že jste političkou strany, která se snaží ostatním vnuknout myšlenku o flákačích a poživatelích sociálních dávek. Jako politička na takováto přirovnání nemáte právo, nacionalistické vize o zneužívačích dávek by měly být pro poslance či poslankyni naprostým tabu.

Na rozdíl od Vás si nemyslím, že prostředky dávané státem třeba zdravotně postiženým jsou milodarem. K tomuto je stát nucen za pomocí mezinárodních norem, k tomuto je stát nucen svými zákony. Je povinností státu se postarat o nemohoucí a zdravotně postižené. Je to právě Vaše strana, která narušuje sociální smír. Je to právě Vaše strana, která se za pomoci ODS vytvořené TOP09 snaží rozebrat českou společnost. Je to nechutné.

Nevím proč bych měl být Vámi a Vaší osobou posedlý. Jasně, uvedl jsem odkazy, ve kterých se hovoří o tom, že to co píšu je pravda, proto jsem Vámi posedlý? Demokracie je také o tom kritizovat politiky za jejich chování a politik toto musí ustát. Politik toto musí akceptovat. Pokud toto neakceptuje, tak nemá ve své funkci politika co pohledávat. Jen tak pro informaci. Na mém blogu je přes 1000 článků a pouze jeden nebo dva jsou spjaté s Vaší osobou. Nemyslíte, že by posedlost Vámi vypadala jinak?

Rozumím, že mými články nejste nadšená. Mé politické přesvědčení je levicové a Vaše tzv. pravicové. I když to, co předvádíte jako strana v Parlamentu, nemá s pravicovou politikou nic společného. Pravicová politika neodmítá pomoc potřebným, pravicová politika neodmítá podat těm, co to potřebují záchranné lano. To co vytvořila ODS je klonem pravicových a ultrapravicových myšlenek. V politických ideálech se nikdy neshodneme.

Pokud chcete konstruktivně hovořit o svém návrhu, diskusi se nebráním. Ovšem tato diskuse musí být odproštěna od ultrapravicových ideálů odporujících Ústavě České republice.

Na prvním místě vidím občana a teprve poté vidím peníze. A ta záležitost osmi milionů. Sama víte, že svým počínáním a sepsáním nevýhodné smlouvy s exekutorem jste vystavila město nebezpečí. Za dobu své funkce jste tedy ohrozila městskou kasu o částku 8 milionů Kč.ZDE To je pravda. Více k tomuto nemám co dodat.

Kdyby v této zemi nefungovalo narušení chápání politické morálky, etiky a občané by si více všímali toho, co politici dělají, tak byste mi nyní nemohla psát jako poslankyně Parlamentu České republiky, ale takových politiků je v Poslanecké sněmovně většina.

Přeji Vám krásný zbytek dne a uvědomte si prosím, že Vy jste zaměstnankyní národa. Občan je tím, kdo Vás do své pozice dostal a ten ať je jakýkoli si zaslouží úctu.

S pozdravem

Jiří Hrebenar

0
Vytisknout
22199

Diskuse

Obsah vydání | 1. 7. 2011