Anglické volby:

Někteří Angličané zuří

10. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

Toto upozornění je vystaveno před jedním obchodem v jižní Anglii:

Důležité upozornění:

Prosím, aby ti zákazníci, kteří hlasovali pro konzervativce, se při vstupu do mého obchodu identifikovali. Budu mít potěšení účtovat vám desetiprocentní konzervativní daň, kterou uvalím na váš nákup. Jsem si jist, že jako občané, kteří jste se rozhodli podpořit stranu elitářských, sobeckých jedinců, pochopíte, že toto je jedno z "tvrdých" rozhodnutí, které musím učinit abych dospěl za vlády, kterou jste si zvolili, k "vyrovnanému rozpočtu". Nestyďte se za to, že jste konzervativci! Ano, a co se týče občanů, kteří hlasovali pro stranu UKIP, prosím, jděte si nakupovat jinam. Děkuji, Matt.

Jak informuje dodatečně deník Guardian, tato fotografie se virálně rozšířila po sociálních sítích. Autorem upozornění je Matt Woodruff, majitel zahradnického supermarketu Woodruffs Yard v městě Lewis v hrabství East Sussex.

"Je mi jedno, jestli se mi pomstí. Nevydělávám moc a jestliže to bude znamenat konec mého podnikání, ať to tak klidně je," řekl Matt Woodruff deníku Guardian. "Někdy prostě se musíte postavit a říct, v co věříte."

Dodal, že jeho "upozornění" proměnilo jeho obchod v ohnisko politických rozhovorů. Mnoho lidí přišlo debatovat o tom, jakým směrem se má vydat britská levice. Woodruff uvedl, že byl překvapen, že za ním bulvární pravicový deník The Sun poslal reportéra jen za několik hodin od té doby, co tabuli s "upozorněním" zveřejnil. "Původně jsem s nimi nechtěl mluvit, ale přesvědčili mě. Řekl jsem jim co si myslím," dodal. "Asi mě vylíčí jako šíleného levicového zahradníka, který se zbláznil, ale mě je to jedno, stejně to číst nebudu."

Podrobnosti ZDE

0
Vytisknout
10544

Diskuse

Obsah vydání | 12. 5. 2015