Vlak rozsekal na kusy uprchlíka, který se pokusil o přístup k eurotunelu v Calais

16. 10. 2015

čas čtení 1 minuta

Brzo ráno v pátek 16. října roztrhal na kusy nákladní vlak uprchlíka, který kráčel v Calais směrem ke vstupu do eurotunelu ve snaze dostat se do Británie. Záchranáři sdělili sdělovacím prostředkům, že jeho mrtvola byla tak zohavena, že nebylo možné určit, zda je to muž nebo žena. Tělo bylo rozerváno na kusy, které byly rozházeny na vzdálenost 400 metrů. Eurotunel posléze potvrdil, že oběť byla muž.

Jde už o druhé úmrtí uprchlíka v Calais za poslední dva dny. 15. října byl smrtelně zraněn automobilem syrský uprchlík na dálnici nedaleko tunelu pod kanálem La Manche.

V uprchlickém táboře v Calais žije v otřesných podmínkách asi 5000 uprchlíků ze severní Afriky, z Blízkého Východu a z Afghánistánu. Británie jim ilegálně odpírá právo žádat na svém územi o azyl. Mluvčí mezinárodních organizací se opakovaně vyjádřili, že situace uprchlíků v Calais je obrovskou vinou na svědomí současné Evropy. Nikde jinde ve světě nejsou uprchlíci v tak katastrofálně zanedbané situaci jako na území Evropské unie v Calais.

Od června letošního roku zahynulo při pokusech dostat se z Francie do Británie už 16 lidí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7395

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2015