Izraelští lékaři vyzývají k bombardování nemocnic v Gaze

5. 11. 2023

čas čtení 4 minuty
Foto: Zakrvácená sanitka po izraelském útoku

Desítky izraelských lékařů sdělily izraelské armádě, že musí bombardovat nemocnice v Gaze, a uvedly, že "obyvatelé Gazy" si "sami přivodili zkázu", protože dovolili, aby se z nemocnic stala "hnízda teroristů"
 
Asi 90 izraelských lékařů podepsalo dopis vyzývající k bombardování nemocnic v Gaze.

Ještě minulý týden desítky významných izraelských rabínů ujišťovaly izraelské představitele, že mají právo bombardovat nemocnici al-Šifa' v Gaze, a dopis z tohoto týdne podepsaný organizací "Lékaři za práva vojáků IDF" vyzývá k bombardování všech nemocnic v Gaze.

V dopise se jednoznačně uvádí, že kvůli podezření z "teroristické činnosti" jsou nemocnice "legitimním cílem pro zničení". Tvrdí, že "sanitky, které evakuují pacienty na jih, aby byli ošetřeni jinde, jsou jim k dispozici". Nezmiňují se o tom, že i tyto sanitky jsou bombardovány Izraelem, ani o tom, že jih je rovněž nemilosrdně ostřelován, píše server Mondoweis, vycházející v Detroitu.


Izraelští lékaři tvrdí, že "obyvatelé Gazy... si za své vyhlazení mohou sami" - což je ozvěna genocidní rétoriky izraelských centristických politiků, kteří dokonce tvrdí, že "děti v Gaze si za to mohou samy".

Lékaři používají výrazy "hadi", "vosy" a "teroristická hnízda" při dehumanizaci nepřítele, kterou rozšířují z Hamásu na všechny Palestince.

Původní dopis s původním seznamem devíti lékařů dnes zveřejnila zpravodajská síť Quds News Network, podepsalo jej již dalších 83 signatářů a rozšířily jej různé židovské ortodoxní weby (například zde a zde).   

Níže je identifikováno původních 9 signatářů, mezi nimiž jsou různí gynekologové a pediatři, z nichž někteří mají jasný nábožensko-sionistický příklon a příslušnost k osadníkům (viz některé podrobnosti v závorce v seznamu signatářů).

Dopis

My, níže podepsaní lékaři, kteří pracujeme ve zdravotnictví zodpovědně a profesionálně, tímto vyzýváme:

V okamžiku, kdy vražedné teroristické organizace vybudovaly sídla vražd a terorismu jako nedílnou součást nemocnic, udělaly z nemocnic vlastníma rukama legitimní cíle.

Občané Izraele po léta trpěli vražedným terorem, zatímco hadí hlavy a pohlaváři se těšili naprostému úkrytu a ochraně, protože si v nemocnicích vybudovali teroristické centrály s vědomím, že se jim nic nestane.

Po masakru v Simhat Tora [7. října], mnoha zavražděných a unesených a za vlasy přitažených zvěrstvech, která zde nemáme prostor podrobně popisovat, panuje v izraelských bezpečnostních složkách naprostá shoda, že teroristická organizace Hamás by měla být vyhlazena na prach,  je horší než ISIS
.

Je to tatáž teroristická organizace, která se neštítí krutého vraždění a bezprecedentních zvěrstev vůči mužům, ženám a dětem - proto je každé místo, kde se její muži ukrývají a/nebo je využíváno k teroristické činnosti, legitimním cílem k vyhlazení, včetně nemocnic.

Kdo směšuje nemocnice s terorismem, musí pochopit, že nemá žádné bezpečné místo a nemůže hledat útočiště v nemocnicích, aby mohl produkovat teror a těšit se ochraně.

Sanitky, které evakuují pacienty na jih, aby byli ošetřeni jinde, jsou jim k dispozici.

Už nikdy více! Obyvatelé Gazy, kteří považovali za vhodné proměnit nemocnice v teroristická hnízda ve snaze využít morálky Západu, si svou zkázu přivodili sami - terorismus je třeba eliminovat všude a jakýmkoli způsobem.

Útok na sídlo teroristů umístěné uvnitř nemocnice je právem IDF [izraelské armády] a její povinností.

Je nemyslitelné, aby občané Izraele byli opuštěni a arcizločinci byli chráněni jen proto, že se skrývají v nemocnicích
.

Poté, co IDF opakovaně varovaly nemocnice, aby přestaly být cynicky využívány k terorismu, a poté, co byli všichni občané vyzváni, aby vzhledem k přítomnosti teroristů oblast evakuovali, je povinností zničit vosí hnízda a nemocnice, které jim slouží jako úkryt, a to tím dříve, čím lépe.

My, níže podepsaní:


Dr. Tal Nir [zvolen "nejobětavějším lékařem" v době covidu v roce 2021, ortodoxní židovský člen Chabadu].

Dr. Audray Azran [gynekolog, Haifa].

Dr. Shlomi Ben-Nun [pediatr, v důchodu 2022, Afula].


Dr. Hannah Katan [nábožensky orientovaná sionistická gynekoložka, založila Rodinné centrum v osadě Elkana, působí jako jeho prezidentka].

Dr. Ori Attias [pediatr, intenzivní péče nemocnice Rambam, Jeruzalém].

Dr. Hannah Kremer [rodinná lékařka na klinice v osadě Elkana].

Dr. Yeruham Priner [pediatr, osada Beitar Illit].

Dr. Carmit Almog [specializuje se na nefrologii, vysoký krevní tlak, Rabin Medical Center, oblast Tel Avivu].

Dr. Menuha Vil

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4088

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2023