Dalibor Balšínek podporuje koalici ODS s ANO

7. 11. 2023 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

V pondělí na ČRo Plus v pořadu Barbory Tachecí Osobnost (sic!) Plus hovořil šéfredaktor Echa24 Dalibor Balšínek. Možná si vzpomínáte, že Balšínek zakládal Echo24 v době, kdy Andrej Babiš, v roce 2013, koupil mediální skupinu MAFRA. Balšínek byl tehdy ředitel a šéfredaktor Lidových novin a odmítl pracovat pro nového majitele. Echo24 bylo tak od začátku jedním z projektů odporu proti Babišovi (vedle projektů Pavla Šafra a Roberta Čásenského).

Od té doby se mnoho změnilo. Babiš se od prozápadního, prounijního liberála posunul výrazně směrem k Orbánovi. ODS zase v současné vládě připadá Balšínkovi pod vlivem „marxistů“. Jaké je pak překvapení – a přece to překvapení je – když Balšínek otevřeně a jasně označil případnou koalici Babišova ANO s ODS za mnohem lepší alternativu k současné pětikoalici?

Život je složitý, zvláště ten politický. Proti někomu se řadu let vymezujete, abyste nakonec skončili v jeho náruči. Jsem zvědav, jak na tom budou další „konzervativci“ české mediální a politické scény. K čemu by dnes vlastně Babiš dále potřeboval Lidové noviny nebo Mladou frontu? Budou za něj bojovat v Echo24 a jiných podobných médiích. Možná se přidá Institut Václava Klause a Hájkův Protiproud.

Odkaz na pořad zde:



https://plus.rozhlas.cz/vysledkem-programu-antibabis-je-vetsi-zmatek-nez-za-vlady-babise-koalice-ano-a-9107977



2
Vytisknout
3076

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2023