Jde o život. Čeští občané se už projednou musejí zvednout a vyhnat od válu politiky, kteří prosazují soukromé vlastnictví zbraní

23. 12. 2023 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty
Aktualizace: VŠECHNY české politické strany se vyjádřily, že zákon o držení zbraní je "v pořádku" a nic se měnit nebude. 

Není v pořádku.

Jeden čtenář nám napsal, že k masovému vraždění střelnými zbraněmi "občas" dochází v USA, "protože je to velká země".

Jaké "občas"? 

Od 1. ledna 2023 do  30. listopadu 2003  bylo v USA při 559 střelbách zabito celkem 660 lidí a 2330 dalších osob bylo zraněno.

V USA dochází k masakrování střelnými zbraněmi více než desetkrát KAŽDÝ TÝDEN.

Seznam útoků střelnými zbraněmi v USA během roku 2023. ČR je na dobré cestě: k USA...

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2023

Je šokující, že po masakru na FF UK si politikové odváží říct, že "zákaz zbraní nepřichází v úvahu".


Teď už jde opravdu o život. Petr Fiala neustále opakoval, že Česká republika patří k "nejbezpečnějším zemím světa". Nyní je zjevné, že tomu tak vůbec není. Jak může v ČR existovat zákon, podle něhož smí soukromý občan legálně nahromadit osm zbraní?




Stát má povinnost zajistit občanům právo na život. Česká republika jako jediná země v Evropské unii svévolně liberalizovala zákony o soukromém vlastnictví zbraní. Politikové, kteří to způsobili, musejí odstoupit.

Střelec z FFUK zjevně trpěl psychickou poruchou, kdy dospěl k názoru, že svět je vůči němu nepřátelský a působí mu bolest, Proto se rozhodl spáchat sebevraždu a oplátkou způsobit světu co možná největší bolest.

Je selháním českých oficiálních struktur, že studentovi nebyla poskytnuta na škole řádná pastorální péče a že nikdo toto patologické smýšlení neobjevil. To je vážným varováním do budoucna.

Psychickými problémy trpí nyní velké množství mladých lidí. Mezi mladými muži kolem 20-25 let se vyskytují osoby, které mají nutkání střelbou způsobit masakr, víme to ze Spojených států.

Je sice krásné modlit se v kostelích, ale primárním řešením musí být vytvořit efektivní psychologickou pomoc pro mladé lidi, aby už nikdy nemohl takovýto případ projít bez povšimnutí a bez nápravy. Zároveň je absolutně nepřípustné, aby v ČR soukromníci legálně hromadili doma zbraně.


0
Vytisknout
5789

Diskuse

Obsah vydání | 28. 12. 2023