Rozhovor Britských listů 317. Šluknov: 11 dní neteče teplá voda. V pandemii

15. 9. 2020

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: Paní Cinové ze Šluknova v pondělí 14. 9. 2020 zemřel manžel. Jeho zdravotni stav invalidy se zhoršil, když se pokoušel tahat v bytě plném bariér invalidního syna z jeho kolečkového křesla na záchod a do koupelny. Panu Cinovi bylo šedesát let. "Absolutně nevím, co si počnu," píše paní Cinová.



Chtěli byste také mít nájemní smluvy jen na tři měsíce, které musíte neustále obnovovat, takže nemáte existenční jistotu? Žít v panelácích bez minimálních bezbarierových opatření? Přestože v každém z nich v patře bydlí nejméně jeden invalida na kolečkovém křesle? Nemít možnost se mýt, protože 11 dní neteče teplá voda, a trpět zimou ve špatně vytápěných bytech, vlastněných neznámým soukromníkem? Dnešní Rozhovor Britských listů s nájemníky sídliště ve Šluknově je poctou privatizaci českého státního bytového fondu a českému právnímu řádu. (To myslíme ironicky.) Vysílá se na Regionální televizi, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 11. září 2020.

Všechny Rozhovory Britských listů jsou nyní k dispozici ke stažení v audiu jako podcasty, k poslechu na vašem mobilu kdekoli. Informace ZDE

0
Vytisknout
11712

Diskuse

Obsah vydání | 1. 10. 2020