Bohumil Kartous ke krajským rozdílům ve vzdělávání

25. 9. 2020

čas čtení 1 minuta

Na CNN Prima NEWS hovořil Bohumil Kartous ke krajským (regionálním) rozdílům ve vzdělávání a k rozevírajícím se nůžkám mezi centrem a periferiemi. K tomu reaguje Vítězslav Kokoř. Dokazuje, že českým politikům je periferie ukradená:

“Dobrý den, jsem velmi rád za vaše včerejší vystoupení v pořadu K věci. Jsem z Aše a problémy, které popisujete, přesně odrážejí zdejší realitu. Jste asi první, který veřejně řekl, že není v zájmu obcí a měst, aby obyvatelé pracovali v Německu. Typickým příkladem je Aš, ze které odjíždějí lidé za prací do Německa ve velkém počtu. Pak se všichni diví, že z města mizí služby, restaurace, řemeslníci, atd. Bohužel představitelé města to podporují. Jejich vize je postavit byty, aby lidé mohli pracovat v Německu. Neuvědomují si, že rozvoj města je závislý na sociálním kapitálu. Dnes už skoro nemá vést ani zájmové kroužky, protože se lidé z Německa vracejí pozdě. Pohraničí si s konkurencí trojnásobných měst v Německu samo neporadí. Musí pomoct stát. S přáteli zakládáme Hnutí pro rozvoj pohraničí, které by mělo apelovat na vládu k řešení místních problémů.”

Což potvrzuje i skutečnost, že starostka města Šluknova Dzurmanová prostě nereagovala na otevřený dopis Britských listů, upozorňující, že město Šluknov zřejmě tvrdě porušuje platné předpisy požadující bezbariérový přístup do budov pro invalidy. Kdo by se o to staral, že, je to na periférii. (JČ)

0
Vytisknout
7896

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2020