O změně amerického postoje vůči Izraeli

4. 11. 2023

čas čtení 1 minuta

Důvodem zabíjení palestinských civilistů není pozemní invaze. Větší nebezpečí tam ve skutečnosti hrozí určitě bojovníkům Hamásu, kteří jsou zabíjeni, předpokládám, ve velkém počtu, a samozřejmě izraelským vojákům. 

To, co zabíjí palestinské civilisty, jsou nálety a ty samozřejmě začaly několik dní po 7. říjnu. A pokračují dodnes.

A myslím si, že Američané si uvědomili, a to je podstatné, že po počáteční bezvýhradné podpoře Izraele, kterou mu stále poskytují, a Anthony Blinken, ministr zahraničí, to udělal znovu v pátek při své návštěvě, si uvědomili, že příliš mnoho palestinských civilistů zabitých na ulicích Gazy, v uprchlických táborech, někteří z nich v nemocnicích, to je velmi špatné pro image Izraele a pro spravedlnost jeho věci, kterou Američané zásadně nezpochybňují. 

Víte, útok tohoto druhu. 1400 civilistů zabitých a povražděných tím nejbrutálnějším středověkým způsobem vyžaduje reakci. 

Ale to, že tu včera byl Anthony Blinken a použil velmi emotivní výrazy, když řekl, víte, když vidím palestinské chlapce a dívky, jak je vytahují z trosek, připomíná mi to mé vlastní děti.  Žádný ministr zahraničí nikdy nezašel tak daleko, aby byl tak emotivní ve chvíli, kdy Izrael má všechny důvody se bránit.


0
Vytisknout
5127

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2023