Žasnu, kolik úsilí Britské listy věnují tomu, aby Václava Havla znevážily

23. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

V posledním týdnu jsem pročetl množství různých článků a komentářů k úmrtí Václava Havla. Sleduji i obsah Britských listů, které vedete. Václav Havel byl velký muž, který byl u mnoha velkých věcí. Pochopitelně také mnoho pokazil, jako ostatně všichni, kdo velké věci dělají.

V této souvislosti žasnu, kolik úsilí věnuji autoři přispívající do Britských listů tomu, aby život, myšlenky a úsilí Václava Havla znevážili. A nejen to. Kolik úsilí věnují tomu, aby znevážili svobodná rozhodnutí občanů, firem a institucí. Kdyby váš tým toto úsilí věnoval něčemu jinému, udělal by lépe.

Přeji vám pokojné Vánoce

Pavel Ludvík

Reakce JČ: Jako vždycky, Britské listy se snaží přínášet informace z nejrůznějších úhlů pohledů a stran. Přinesly množství analýz a komentářů k osobnosti Václava Havla ze všech stran, pozitivní i kritické. Nic není jednostranně černobílé. Na rozdíl od jiných serverů nemají Brtiské listy žádnou vlastní mediální agendu, neprosazují žádnou konkrétní politiku a nepodporují žádné české politické seskupení. Ostře vystupují proti mediálnímu cirkusu, který od minulé neděle vznikl v České republice a který ve svůj vlastní mocenský prospěch provozují lidé, kteří se za komunismu většinou báli s myšlenkami a postoji Václava Havla ztotožnit a v posledních dvaceti letech jim často šel na nervy. Jak známo, poslední dobou byl nemocný Václav Havel v podstatě mimo pozornost české politické scény. Vyvření hysterických mediálních vášní v posledních dnech nemá s Václavem Havlem a jeho odkazem skoro vůbec nic společného. Je to znepokojujícím projevem patologičnosti současného českého veřejného diskursu. Považujeme za povinnost Britských listů na to poukazovat.

0
Vytisknout
7273

Diskuse

Obsah vydání | 23. 12. 2011