ODS má méně hlasů než komunisté

18. 4. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Původně jsem chtěl napsat článek "Věci veřejné a jejich potomstvo" a zabývat se dále rozkladem této strany, ale pak jsem si řekl, že do mrtvoly se prostě nemá kopat.

Odchod Karolíny Peake z Věcí veřejných by měl smysl pro veřejnost v okamžiku, kdy by vedl k pádu vlády, což je zřejmě pravý opak toho, co sleduje Peake, která se zdá oproti Bártovi, Johnovi a Josefu Dobešovi velice provládní a konformní.

Skoro mi přišlo véčkařů až líto, že tuto paní dostali ve volbách do Sněmovny, a pak i do vlády, a že ona se jim odvděčí tím, že je pohřbí.

Nicméně dává to smysl z hlediska morálního profilu celé strany: Škárka, Kočí, Huml, Bárta, Dobeš... Peake a spol.

Co mi ale nakonec přišlo mnohem zajímavější než dění ve Věcech veřejných, je komentář pana Pehe o drobilovské straně s názvem "Hlavním problémem české politiky nejsou Věci veřejné nýbrž ODS"

Musím přiznat, byť jsem ODS v roce 2010 volil (a předtím Zelené a předtím ČSSD), že s tezí obsaženou v názvu Peheho komentáře zcela souhlasím.

Největší škůdce v současném politickém systému je ODS a její zakladatel na Hradě. Případy Janoušek (a celá ta mafie napojená na něj) a Drobil jsou pouze špičkou ledovce a Věci veřejné jsou oproti těmto případům nebesky čisté.

Cituji z Peheho článku:

"Dnes je ODS v podstatě na všech úrovních ovládána zákulisními ekonomickými zájmy do té míry, že je nemožné určit například i to, které z vládních reforem jsou neseny politickými ideály a které jsou jen šity na míru neprůhledným ekonomickým skupinám přisátým na stranu. Stejně nemožné je určit, která z vnitrostranických personálních rozhodnutí jsou výsledkem skutečné politiky, a která jsou činěna pod taktovkou stranických kmotrů."

Už dlouho si myslím a opakuji to občas v Britských listech Ceterum censeo ODS esse delendam. Ale možná se Češi po Janouškovi konečně probudili. Podle současného průzkumu veřejného mínění má ODS méně hlasů než komunisté.

Komunisté válcují ODS, při volbách do Sněmovny by byli druzí za ČSSD ZDE

0
Vytisknout
14049

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2012