Jaký je rozdíl mezi Rebekou Brooksovou a Davidem Rathem?

24. 5. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Británie má velmi podobný skandál, jaký má Česká republika kolem Davida Ratha. Britský skandál se týká Rebeky Brooksové, donedávna generální ředitelky Murdochova tiskového impéria News International. Brooksová je zřejmě odpovědná za nezákonné odposlouchávání mobilních telefonů stovek soukromých osob, včetně celebrit, které prováděli "novináři" Murdochova tisku.

Minulý týden byla Brooksová s komplici oficiálně obžalována z pokusů bránit průběhu spravedlnosti tím, že odstranila s pomahači důkazy týkající se hackerství novinářů a korupčních praktik v redakcích.

Jaký je rozdíl mezi případem Rath a případem Brooksová? V Británii po oznámení o trestním stíhání Brooksové nenásledoval mediální lynč. Britská média mají totiž zákonem zakázáno psát o podrobnostech případu, který teprve přijde před soud.

Jak vidíme ze skandálu Rath, je to tak jedině správné. V Česku došlo k mediálním orgiím, protože je tam špatná legislativa. Těžko se už může s Rathem konat spravedlivý soud. Je to špatná zpráva, protože takhle nebude boj proti korupci nikdy účinný.

15. 05. 2012 Bývalá ředitelka Murdochova mediálního koncernu bude stíhána za "pokus zabránit průběhu spravedlnosti" ZDE

0
Vytisknout
8808

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2012